El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) va inaugurar l’exposició Després de la fi de l’art de l’artista Fernando Bañuls, una mostra de quinze obres pictòriques realitzades amb diferents tècniques que romandrà situada en la Sala Polivalent de la pinacoteca universitària fins al 5 de gener de 2019.

En aquesta col·lecció, Bañuls utilitza diferents formes d’expressió plàstica per a la construcció del relat. En concret, la història que construeixen les peces d’aquest relat Després de la fi de l’art «comença amb un exercici reflexiu, no exempt d’humor, sobre l’art en aquest moment posthistórico, sobre els límits del fet artístic i les seues condicions de possibilitat, una vegada la història de l’art ha assumit i escenificat la seua pròpia mort», explica Cristina Guirao, experta en art i autora dels textos divulgatius de la mostra.

En el mateix sentit, l’experta en art apunta que “Fernando Bañuls ens fa indagar en les condicions de possibilitat de l’art després de l’art, és un exercici reflexiu, valent i arriscat, que ens enfronta a l’abisme del buit post-narratiu, l’absència d’un gran paradigma que determine com han de ser les coses vistes. I l’interessant d’aquesta pirueta plàstic-reflexiva que ens proposa l’artista és la immediatesa amb la qual comprenem que, després de la mort de l’art, ens queda molt passat per davant”.

Concretament, la col·lecció que l’artista il·licità mostra en el MUA es compon d’un total 13 obres, algunes compostes per una sèrie d’elements, que abasten des de la pintura mixta a la serigrafia passant pel paper, l’acrílic, l’estampació digital o la pintura sobre fusta, a més d’inusuals tècniques com el grafit o l’assemblatge.