El pròxim divendres 4 de febrer, a les 19 hores, el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) inaugura l’edició número catorze de la tradicional exposició Mulier, Mulieris, integrada enguany per 16 propostes seleccionades pel jurat en la Convocatòria d’Arts Visuals 2022 del mateix nom. La mostra podrà visitar-se a la sala El Cub, fins al 8 de maig.

El grup d’artistes que integren aquesta exposició, 15 dones i 3 homes, procedeixen de geografies diverses i tracten la creació des de diferents posicionaments tècnics i conceptuals. A través de les pintures, fotografies, cartells, collages, vídeos o peces escultòriques, es presenta un recorregut expositiu integrat per les 16 propostes seleccionades en aquesta 14a edició de la convocatòria. Carlos Balsalobre, Virginia Calvo, Ana Casanova, Bárbara Fernández Abad, Susana Guerrero, Mario-Paul Martínez, Vicente J. Pérez, Rocío Kunst, Gloria Lapeña, Mari la Sosa, María Mas, Eva Mauricio, Ana Maya León, Juan F. Navarro, Úrsula Ochoa, Alicia Palacios-Ferri, María Reig i Sara Vicente, són els artistes seleccionats. Amb les seues obres, presenten al públic les preocupacions, els reptes i els anhels a què aspira tota societat lliure, justa i igualitària.

Com afirmen els organitzadors, “diverses de les creacions rescaten l’herència femenina i evidencien la invisibilitat a què s’ha sotmès les dones en contextos com la creació artística, la guerra, el treball domèstic o la presència en la vida pública. Altres peces aprofundeixen en les múltiples formes de violència que es poden exercir cap a les dones, des de la verbal a l’econòmica, la física o la sexual. El tema de la maternitat és tractat des de diferents òptiques que passen pel desig i la impossibilitat de ser mare, la decisió personal de no ser-ho o el polèmic assumpte de la gestació subrogada. Altres qüestions com el consentiment, les imposicions estètiques o religioses, els estereotips sexistes o la identificació de la dona amb la naturalesa, completen una mostra singular que ens permet enfrontar-nos a noves maneres de mirar i comprendre la realitat que ens envolta”.

Mulier, mulieris va nàixer amb la voluntat de propiciar la reflexió artística sobre les dones i el seu context històric, artístic i social. La vocació que té és plural i està oberta a artistes de qualsevol sexe, edat i nacionalitat que centren les seues investigacions plàstiques en la cerca de nous imaginaris femenins, que contribuïsquen a rescatar el llegat de les dones, aprofundisquen en qüestions identitàries o visibilitzen problemàtiques com la discriminació, la violència de gènere o les exigències en àmbits com la bellesa, les cures o el treball.