La diputada de Cultura, Julia Parra, destaca l’oferta d’una àmplia programació gratuïta dirigida a tots els públics
El Museu de Belles arts Gravina represa enguany la seua programació nadalenca amb un complet i variat calendari d’activitats enfocades a tots els públics. Des del 27 de desembre fins al pròxim 4 de gener se succeiran les propostes entre les quals destaquen tallers didàctics, contacontes, teatre i visites guiades.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “per a aquestes dates tan especials el MUBAG ha desenvolupat una completa programació totalment gratuïta que permetrà posar en valor entre els més joves l’obra de pintors i escultors de gran relleu i, per a tots els públics, teatre i recorreguts per les magnífiques exposicions que en aquests moments estan a la disposició dels nostres visitants”.
Sota el lema ‘Nadal en el MUBAG’, s’han programat cinc tallers creatius, destinats a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys. Els dies 27, 28 i 29 de desembre s’elaboraran adorns nadalencs, prenent com a model les obres d’art de l’exposició permanent ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’: ‘La paleta de l’artista’, ‘El meu adorn nadalenc’ i ‘La corona de llorer’. Per al 3 i 4 de gener es proposa el taller ‘Les sabates màgiques de Dorita’ per a conéixer els dissenys de calçat presents en la recentment inaugurada exposició temporal ‘L’art com a inspiració. La col·lecció de Sara Navarro’. L’horari d’aquestes activitats és d’11.00 a 13.00 hores, amb entrada lliure i sense inscripció prèvia.
Les activitats infantils es completen amb dos contacontes duts a terme per Va de Contes per a xicotets a partir de 3 anys. El 27 de desembre a les 18.00 hores Irene Castillo desenvoluparà el Laboratori de Contes d’Hivern i el 3 de gener a les 18.00 hores serà el torn dels ‘Contes viatgers’ d’Alexandre Morera. Per a participar és necessària la inscripció prèvia a través de la pàgina web del museu www.mubag.es.
Així mateix, s’efectuaran visites guiades a la mostra de Sara Navarro el dimecres 28 de desembre a les 18.00 hores i el divendres 30 de desembre a les 12.00 hores. I a l’exposició permanent el dijous 29 de desembre a les 18.00 hores.
Com a colofó a la programació nadalenca, el 4 de gener a les 19.00 hores, la companyia Ambulants lab oferirà el seu espectacle teatral ‘L’home que va pescar el seu somni. A la llum d’Alacant’. Una obra que conta la història de l’artista alacantí Gastón Castelló (1901-1986) i va guanyar Alacant a escèna 2022, en la modalitat de Teatre. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament del local i està proposada per a públic familiar amb xiquets a partir de 7 anys.
El MUBAG romandrà tancat els dilluns i dies 24, 25 i 31 de desembre, així com l’1 i 6 de gener. La resta, obrirà de dimarts a dissabte de 10.00 a 20.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.