Les obres exposades en la Galeria ART.44 de Calp, “El Mundo del Caos”, del 26 de setembre al 13 d’octubre, són testimoniatge de l’ampli procés creatiu del científic i artista alemany Klaus Chmillon.

Des del punt de vista de l’artista, ens trobem davant una espècie de «fi dels temps», en una desorientació sociopolítica global. Els vells valors, normes i regles ja no semblen ser aplicables. Hi ha una desorientació caòtica. Les obres de l’artista són el resultat de la seua confrontació amb aquesta situació, escenificant la seua visió del món en escenes escultòriques.

En la primera fase del seu treball creatiu, es van crear les anomenades «escenografies». Les figures de bronze africanes (espècimens únics), que va col·leccionar al costat de la seua dona en dècades de viatges per Àfrica oriental i occidental (Sàhara i Sahel), formen el nucli d’aquestes obres; escultures que hui ja no existeixen: Els actes de guerra del IS i les tropes d’intervenció de Wagner a Mali i Burkina Faso han destruït per complet aquesta cultura tan singular.

Els últims mesos han estat marcats per una nova fase creativa. L’artista es preocupa cada vegada més per la política mundial. La seua visió del món és crítica. És un món que s’afona en el caos. Amb alerta, observa els ràpids canvis, plasma la seua visió personal de les coses en escenes escultòriques. Les seues obres són capritxoses i es caracteritzen per un alt grau de sarcasme.

Les seues figures de grandària natural controlades per ordinador, són la culminació artística. És una forma d’art que expressa la fascinació de l’home pel moviment físic. Els ràpids canvis socials i les innovacions tecnològiques van marcar el segle XX. Aquesta nova forma d’art és un reflex d’aquests canvis i, també per a l’artista, està lluny d’haver acabat.

La inauguració tindrà lloc dimarts, 26 de setembre a les 19.00 h.