Dels set articles rebuts sobre geologia i patrimoni de la província d’Alacant, el museu ha atorgat el primer premi a un treball sobre llocs d’interés geològic a Sant Vicent del Raspeig
El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) ha anunciat la decisió del tribunal científic de la segona edició dels ‘Premis Revista Cidaris’, que ha rebut un total de set articles. El seu objectiu és fomentar la cultura científica i motivar a joves investigadors, facilitant així la transferència de coneixements a la societat. Després de la revisió per parells, el jurat ha decidit atorgar el primer premi a la graduada en Geologia Laura Jurenaite pel seu Treball Fi de Grau (TFG) sobre ‘Geologia i Llocs d’Interés Geològic del sector nord de Sant Vicent del Raspeig (Alacant)’.
Quant al segon premi, ha recaigut en Miguel Escribano per la seua proposta de ‘Ruta didàctica entorn dels jaciments paleontològics del Neogen en el Parc Natural de la Serra de Mariola’. Finalment, el tercer premi ha correspost a un TFG a càrrec d’Ángela Ara per un ‘Estudi geològic del Neogen i Quaternari de la Albufereta i el Cap de l’Horta (Alacant)’. Els tres premiats, al costat d’altres quatre articles, seran publicats en la ‘Revista Cidaris’, que continua amb la dinàmica iniciada l’any passat. I és que el MUPE ja prepara un nou exemplar que presentarà en societat el dissabte 15 d’octubre, que compta a més amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant gràcies a la convocatòria de subvencions a fundacions i a altres entitats sense ànim de lucre, per a la realització d’activitats culturals en 2022.
El jurat ha volgut destacar la qualitat dels projectes rebuts, que corresponen a Treballs de Fi de Grau (TFG) i tracten aspectes de la geologia i les Ciències de la Terra de la província d’Alacant. De tots ells, hi ha tres de la Universitat d’Alacant (UA), dues de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, i dues de la Universitat de València (UV).
Aquesta nova convocatòria realitzada per la Fundació Cidaris compta també amb la col·laboració de GeaLand Patrimoni. En la seua comissió avaluadora han format part els doctors Jesús M. Soria Mingorance, catedràtic de la Universitat d’Alacant; José Navarro Pedreño, catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; i Francisco Javier Ruiz Sánchez, professor titular de la Universitat de València. A més, Ainara Aberasturi Rodríguez, paleontòloga i directora del Museu Paleontològic d’Elx, també ha format part del comité científic. Així mateix el doctor Ignacio Fierro Bandera, director gerent de GeaLand Patrimoni S.L., va actuar en qualitat de secretari de la comissió.