El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) ha anunciat la decisió del tribunal científic de la tercera edició dels ‘Premis Revista Cidaris’, que ha rebut un total de 5 articles a concurs. Després de la revisió per parells, el jurat ha decidit atorgar el primer premi a Toni Díaz Beltrán per un article basat en el seu Treball Fi de Màster (TFM) sobre ‘Preparació, estudi i divulgació de restes de fòssils de mastodont trobats en el jaciment de Crevillent 2’.
El segon premi ha recaigut en Inmaculada Ferri Moreno per la seua proposta de ‘Anàlisi geològica multidisciplinària de cap Cervera’ (Torrevella, Alacant). I, finalment, el tercer premi ha correspost a un article basat en un Treball Fi de Màster a càrrec de Patricio Guillermo Villafañe que realitza una investigació sobre els ‘Estromatòlits gegants del sud de la ciutat d’Alacant. Descripció i interpretació paleoambiental’. Els tres premiats, al costat de la resta d’articles, seran publicats en la Revista Cidaris i presentats en un acte públic en el Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’ el dissabte 23 de setembre.
El jurat ha volgut destacar la qualitat dels articles rebuts i des del MUPE el paper que juga el premi revista Cidaris per al foment de la cultura científica, del patrimoni geològic i paleontològic de la província d’Alacant i la motivació a joves investigadors, facilitant així la transferència de coneixements a la societat.
Aquesta nova convocatòria realitzada per la Fundació Cidaris compta amb la col·laboració de GeaLand Patrimoni. En la seua comissió avaluadora han format part Alice Giannetti, directora del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant (UA); Juana María Botía, vicedegana del Grau en Ciències Ambientals de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx; Francisco Javier Ruiz Sánchez, doctor titular de la Universitat de València (UV) i Ignacio Fierro Bandera, doctor en Geologia i director gerent de GeaLand Patrimoni S.L. A més, Ainara Aberasturi Rodríguez, paleontòloga i directora del Museu Paleontològic d’Elx, va ser l’encarregada d’actuar en qualitat de secretària de la comissió.