El Museu Paleontològic d’Elx participa per cinqué any consecutiu en la iniciativa ‘Museum Week’, l’edició de la qual de 2019 se celebra del 13 al 19 de maig. Es tracta d’un esdeveniment de projecció internacional que va sorgir a França i que es duu a terme a través de xarxes socials. L’objectiu és celebrar la cultura, convidant a difondre les experiències viscudes en els museus. L’any passat es van donar cita més de 5.000 institucions culturals i museus de tot el món.

Mitjançant aquesta proposta cultural, els museus i institucions participants estan mostrant amb tothom a través de Twitter la seua labor, treball i experiència, buscant en tot moment la participació i interacció del públic. D’aquesta manera, s’incita a interactuar en la major conversa global sobre la cultura.

Enguany, l’esdeveniment té la missió de donar visibilitat al paper de la dona en la cultura #WomenInCulture. Així, al llarg de la setmana es plantegen set temàtiques i set etiquetes amb diferents objectius, entre els quals es troben: el paper de la dona en la societat (#WomenInCulture); els secrets del museu (#SecretsMW); potenciar una jornada de conservació sota una òptica lúdica (#PlayMW); donar-li color a l’esdeveniment (#RainbowMW); explorar nous territoris i innovar (#ExploreMW); o compartir mirades sota les fotos (#PhotoMW). Per a l’última jornada, el diumenge 19 de maig, la proposta passa per viure el museu amb amics sota l’etiqueta #FriendsMW.

Amb la participació en aquesta iniciativa, el Museu Paleontològic d’Elx busca nous mecanismes per a difondre la labor d’investigació, conservació i difusió de la Fundació Cidaris.