El Museu Paleontològic d’Elx ha iniciat una nova proposta per a acostar les seues col·leccions a un públic habitual com és el professorat. D’aquesta manera, en col·laboració amb el CEFIRE d’Elx, es duran a terme cinc sessions i una eixida de camp amb la qual 21 docents coneixeran els recursos educatius dels quals disposa el museu il·licità i l’entorn de la ciutat. Una iniciativa que serveix de formació complementària en el camp de les Ciències de la Terra.

Minerals, fòssils i roques seran objecte de sessions teòriques i tallers pràctics, on els participants coneixeran les claus per a la seua identificació. A més, aprendran el funcionament de les col·leccions exposades en el MUPE per a realitzar posteriorment visites amb el seu alumnat.

Aquest curs també contempla la realització d’una eixida de camp al Pantà d’Elx. A través de diferents parades interpretatives es podrà descobrir llocs d’interés geològic i paleontològic. Una atractiva excursió que suposa un valor afegit i un complement excepcional per als grups d’estudiants.

Amb aquest acord, el Museu Paleontològic d’Elx posa a la disposició de la comunitat educativa noves eines d’aprenentatge amb les quals el centre museístic converteix les seues sales en aules.