El Museu Paleontològic d’Elx ha acollit una jornada de formació dirigida a estudiants del Màster Interuniversitari de Paleontologia Aplicada, que desenvolupen conjuntament la Universitat d’Alacant i la Universitat de València. Gràcies a la col·laboració entre totes dues entitats s’ha pogut dur a terme aquesta iniciativa, que ha permés a l’alumnat descobrir els diferents projectes que impulsa el museu il·licità.

A més, han conegut de primera mà els àmbits de treball que un paleontòleg i paleontòloga pot desenvolupar en un museu paleontològic com el MUPE. En aquest sentit, és de remarcar les labors de laboratori on han pogut endinsar-se en les tècniques de preparació fòssil i en la conservació de les col·leccions.

Aquest màster resulta un complement extraordinari per a l’alumnat en l’àmbit de la paleontologia aplicada, sent un dels pocs d’aquesta temàtica que s’ofereixen a Espanya, on destaca la formació pràctica en camp.

Amb aquesta jornada, es posa de manifest el caràcter obert i formador del MUPE. Un museu únic a la província d’Alacant en el qual al llarg dels seus anys ha vist com l’alumnat d’aquest màster ha realitzat pràctiques d’empresa, fins i tot ha format part de l’equip del museu.