Un dels projectes internacionals de recerca que està duent a terme el Museu Paleontològic d’Elx prové del Projecte Paldes (Paleontologia per al Desenvolupament). Gràcies a ell, s’ha permès la definició mundial d’una espècie de dinosaure saurópodo, de coll i cua llarga procedent de Níger, denominat Spinophorosaurus nigerensis. Encara que encara s’està investigant, el MUPE exposarà per primera vegada una de les vèrtebres originals del coll durant aquest mes de juny en l’àrea ‘Els Secrets del MUPE’, un espai obert per a conèixer les últimes novetats científiques.

És una excepcional oportunitat per a conèixer un fòssil de fa 170 milions d’anys que va pertànyer a un dels saurópodos més primitius i complets coneguts fins avui, i clau en la interpretació primerenca d’aquesta classe de dinosaures. Aquest element, al costat de fòssils marins i terrestres que poden veure’s en el museu, ens acosta a conèixer com era la Terra en èpoques passades. I és que el museu il·licità disposa de rèpliques a grandària real del crani d’un Tyrannosaurus rex i esquelets d’un Chasmosaurus i dos Deinonychus.

Vértebra de Spinophorosaurus nigerensis. Foto: MUPE

Vértebra de Spinophorosaurus nigerensis. Foto: MUPE

En una setmana en la qual s’ha estrenat la nova pel·lícula ‘Jurassic World: El regne caigut’, el Museu paleontològic d’Elx convida a tots els fans a visitar la seua sala de dinosaures, en la qual també trobaran les restes originals d’un Mosasaurus, un rèptil marí protagonista també de la saga juràsica. El museu il·licità es posiciona així, com l’únic de la província d’Alacant on conèixer de primera mà com era la vida en l’època dels dinosaures.

Per al MUPE la difusió representa un pilar fonamental, que gràcies a aquest tipus d’iniciatives, permet acostar la paleontologia a tota la societat.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags:

#LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda