La Fundació Cidaris, gestora del Museu Paleontològic d’Elx, ha incorporat codis QR amb l’objectiu d’ampliar i millorar la informació de les seues diferents col·leccions. La sala de malacologia, més coneguda com la sala de petxines actuals, ha sigut la primera a disposar d’aquest sistema, complementant així als panells existents. En ells s’explica de manera senzilla el grup dels mol·luscs, destacant aspectes curiosos. A més, no tots els exemplars exposats disposen dels nom científics, que ara sí seran possibles gràcies a la implementació d’aquesta tecnologia.

Amb aquests codis QR, el visitant més curiós o professional podrà accedir al nom científic de totes les petxines, podent d’aquesta manera ampliar els seus coneixements sobre les peces exposades. Amb un pas tan senzill com escanejar el codi, tindran accés a un panell que arreplega tota la informació, que també estarà disponible en la pàgina web del museu il·licità.

A més, en la sala del MUPE s’ha col·locat una nova vitrina accessible on es pot tocar un gasteròpode de gran grandària, que està acompanyat de text en braille accessible per a persones amb ceguesa.

D’aquesta manera, el Museu Paleontològic d’Elx aposta per projectes de continuïtat organitzant aquest tipus d’iniciatives, que s’han engegat després del Dia Internacional dels Museus. Una celebració, que amb el lema ‘Museus hiperconectats’, ha congregat a prop d’1.000 persones.