El Museu Paleontològic d’Elx ha estat present en el XVI Premi Internacional d’Investigació en Paleontologia Paleonturología 18 gràcies a la seua directora Ainara Aberasturi. I és que la fallada del guardó celebrat en Dinópolis, Teruel, ha comptat amb la directora del MUPE com a part del jurat; al costat de la doctora Maria E. McNamara de l’University College Cork a Irlanda, i el doctor Julio Aguirre, catedràtic de Paleontologia de la Universitat de Granada.

El premi, convocat per la Fundació Conjunt Paleontològic de Terol-Dinópolis, amb la col·laboració de la Societat Gestora de Dinópolis i de Caixa Rural de Terol, està dotat amb 4.500 euros i compte també amb l’edició d’una versió de divulgació del treball premiat.

En aquesta ocasió, el treball premiat és una investigació sobre taurons gegants extints, entre els quals es troba el popularment conegut ‘megalodon’. En ell, Humberto Ferrón de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, analitza les causes del seu gigantisme apuntant com un dels resultats rellevants la relació amb una endotermia (capacitat de regulació per a mantindre la temperatura del cos constant i independent de la temperatura ambiental) regional.

En aquesta setzena edició s’han rebut 24 articles, publicats per 112 autors de centres d’investigació, procedents d’Alemanya, l’Argentina, Austràlia, Àustria, el Brasil, el Canadà, la Xina, Espanya, els Estats Units, Rússia, França, Iran, Itàlia, el Japó, el Marroc, Portugal, Regne Unit, República Txeca, República de Sud-àfrica, Romania i Suïssa.