L’equip del Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) ha sigut present aquesta setmana en un de les trobades professionals de la geologia més important que se celebra a nivell nacional. Es tracta de l’XI Congrés Geològic d’Espanya que ha tingut lloc a Àvila durant tota aquesta primera setmana del mes de juliol.

El congrés està organitzat per la Societat Geològica d’Espanya i el C.N. Institut Geològic i Miner d’Espanya IGME – CSIC i en ell participen més de 700 especialistes en Ciències de la Terra. Al llarg de l’esdeveniment s’han donat a conéixer les últimes novetats de la geologia en la qual s’inclouen sessions temàtiques, simposis, taules redones o eixides de camp.

Aportació del MUPE

L’equip del MUPE, al costat de GeaLand Patrimoni, ha participat amb una comunicació en la sessió dedicada específicament al “Patrimoni geològic”. En ella s’ha donat a conéixer els treballs de “Inventari de Patrimoni Geològic i Paleontològic a l’Alfàs del Pi (Alacant): resultats en el marc del projecte FOPALI”, treballs encarregats per l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi.

Amb aquesta participació, el museu paleontològic situat a Elx, posa de manifest una vegada més la importància i l’experiència en la realització d’inventaris i valoracions patrimonials, tot això emmarcat en l’estratègia del museu com és FOPALI (Fòssils i Patrimoni de la província d’Alacant).