Tal com ve ocorrent en els últims anys el Museo Paleontológico de Elche i la Diputació d’Alacant han conjuminat esforços gràcies als quals s’han fet treballs d’inventariat. En aquesta ocasió s’han centrat en la col·lecció de paleontologia d’invertebrats depositada en els magatzems del museu.

Aquesta subvenció suposa per al MUPE un impuls per a l’adequada gestió de les col·leccions d’aquest espai museístic únic a la província d’Alacant.

I és que les col·leccions del Museu Paleontològic d’Elx constitueixen un pilar fonamental sobre el qual se sustenten part de les labors d’investigació, conservació i divulgació de la institució il·licitana. A més, mostra de la seua importància són les visites d’investigadors d’altres centres que s’acosten a conéixer-les.

Els fons del museu atresoren tres tipus de col·leccions: la de paleontologia, la corresponent a mineralogia i petrologia i la de petxines actuals.

Entre els treballs anuals que es realitzen en el MUPE, es troba l’inventari i actualització de les fitxes de cadascuna de les peces que conformen les col·leccions. Així mateix, les col·leccions requereixen de revisions anuals que garantisquen la seua conservació, tant dels elements exposats com els que es troben en els magatzems.