Amb l’objectiu d’involucrar-se i establir llaços d’unió amb el seu barri, el Museu Paleontològic d’Elx s’ha transformat en “Jurassic Raval”. Una iniciativa duta a terme al costat de l’Associació de Veïns del Raval per a unir a veïns, museu i establiments propers. Així, la plaça de Sant Joan s’ha convertit en l’entrada a ‘Jurassic Raval’, que ha sigut decorada amb garlandes de dinosaures que porten el nom dels seus creadors, els xiquets i xiquetes que han visitat el museu. Sens dubte, una proposta de participació veïnal que naix per a dinamitzar el MUPE. A més, a aquesta original acció se sumisca l’engegada dels tallers d’estiu, una alternativa lúdica i formativa en el període de vacances estivals dirigida als més xicotets.

MUPE. “Jurassic Raval”. Foto: MUPE

MUPE. “Jurassic Raval”. Foto: MUPE

D’aquesta manera, s’han preparat noves visites i tallers didàctics a partir del 3 de juliol amb els quals prop de 200 xiquets i xiquetes podran gaudir en el museu il·licità d’un estiu paleontològic. Les activitats tindran lloc els dies 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 i 26 de juliol i per a participar en elles serà necessari realitzar la corresponent reserva en el Museu Paleontològic d’Elx o cridant al 965458803. Els tallers tenen una hora i mitja de durada i són gratuïts gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx.

El MUPE, situat en el barri il·licità del Raval, resulta ser un excel·lent recurs educatiu, cultural, social i turístic per a la ciutat. A les nombroses visites puntuals d’escolars que rep a l’any, se sumen projectes educatius amb diferents centres i institucions que aposten per la innovació en educació, incorporant al seu torn iniciatives dirigides al públic en general.

Així mateix, en els últims mesos s’està desenvolupant un programa d’activitats enfocades a acostar el museu a la societat, potenciant amb açò el seu caràcter més social i comunitari.