Divendres passat 26 de febrer, es va inaugurar en el museu ʻCasa del Belénʼ d’Elx l’exposició “La Pasión de Cristoˮ, en la qual es representen escenes bíbliques com l’entrada de Jesús a Jerusalem o el Sant Sepulcre. L’exposició es podrà visitar fins al dia 4 d’abril.

La regidora de Festes, Mariola Galiana, i el President de l’Asociación de Belenistas d’Elx, José Pérez, van ser els encarregats de presentar l’exposició. Junt ha ells, ha sigut present també en l’acte d’inauguració el president de la Junta Mayor de Cofradías y Hermandades de Semana Santa d’Elx, Joaquín Martínez.

Aquesta mostra està composta per set escenes en format de diorama en les quals es representen diferents moments de la Passió de Crist, des de l’Entrada a Jerusalem fins al Sant Sepulcre, passant per la Muntanya Calvari. Els belenistas encarregats de l’elaboració d’aquestes escenes han creat una mostra amb tot luxe de detalls. Així es pot comprovar, per exemple, en l’escena del Diumenge de Rams, en la qual s’han representat les palmes mitjançant miniatures trenades amb palma blanca natural, que han sigut elaborades per una integrant de l’Associació.

Diorame Jesús Triunfante

Mariola Galena ha destacat la gran quantitat de treball que han invertit els creadors, posant en valor la importància de la mostra en un any en què les activitats culturals es troben notablement limitades. “Els mestres de l’Asociación deBelenistasd’Elx han tornat a realitzar una obra d’art que, en aquesta ocasió, enriquirà l’oferta d’activitats organitzades amb motiu de la commemoració de la Setmana Santa il·licitana en un any en què no es podrà gaudir de les tradicionals processons per la pandèmia.ˮ, ha assenyalat Galena.

L’edil ha explicat també que aquesta exposició estava prevista inicialment per a la quaresma de l’any passat, però no va poder realitzar-se en aqueixes dates a causa del confinament. És per això que ha manifestat la seua satisfacció davant el fet que, finalment, s’haja pogut oferir aquesta mostra al públic. Així mateix, la regidora ha animat a la població a assistir al ʻMuseo del Belénʼ, destacant que durant les visites es mantindran totes les mesures de seguretat necessàries per a evitar la propagació del virus. És per això que l’aforament del públic està fixat en un màxim de 3 persones no convivents per a cada visita.

Diorame Santo Sepulcro

Per part seua, el president de l’Asociación de Belenistas, José Pérez, va expressar en l’acte la seua satisfacció pel resultat de la mostra, i per poder col·laborar des del belenisme amb la celebració de la Setmana Santa il·licitana.

D’igual manera, el president de la Junta Major de Confraries i Germanors va mostrar el seu agraïment a la Regidoria de Festes i a l’Asociación de Belenistas pel treball realitzat. Al seu torn, va assegurar que la mostra serà molt apreciada per la família confrare il·licitana.

La ʻCasa del Belénʼ és una institució que ofereix als visitants una sèrie de pesebres, diorames, col·leccions i figures, que recullen part del treball de l’Asociación Belenista d’Elx al llarg dels seus vint-i-sis anys de trajectòria. A part d’aquesta exposició de “La Pasión de Cristoˮ, es poden trobar en el lloc altres representacions com el Betlem Monumental il·licità, una xicoteta col·lecció de pesebres del món, o un Betlem Bíblic Monumental que mostra escenes quotidianes d’Elx de principis del segle XX.

Amb aquesta mena d’iniciatives, l’Ajuntament d’Elx posa de manifest la seua voluntat per oferir als visitants una alternativa cultural segura per a la celebració de la Setmana Santa. En un any en què les festivitats, desgraciadament, es continuaran veient afectades per la pandèmia de Covid – 19, aquest tipus d’esdeveniments suposen un gran avantatge per a mantindre l’oci i la cultura en la població.

L’entrada a la Casa del Belén és gratuïta, i l’exposició es podrà visitar en l’horari habitual del museu: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores; i els diumenges de 10.00 a 13.00 hores.