El Museu de la Biodiversitat d’Ibi organitza un ampli programa per a la XVI edició de les Jornades Micològiques que tindran lloc del 22 d’octubre al 28 de novembre, juntament amb ASOMA (Associació Micològica Alacantina) i amb la col·laboració del CIBIO i de la Universitat d’Alacant.

La micología és una disciplina que ens acosta a la naturalesa i a comprendre el seu important paper per a l’equilibri ecològic. Per això, perquè l’afició siga sana i segura es necessita de la formació d’experts i aficionats amb experiència com els que es podran comptar en aquestes Jornades, l’èxit d’assistència de les quals està assegurat donada la gran afició a la micología que hi ha en la zona.

El divendres, 22 d’octubre, tindrà lloc la inauguració del la Exposició Micològica, a les 19.00 h, en el Museu de la Biodiversitat, després de la qual hi haurà una xarrada micològica, organitzada per ASOMA: “Iniciació a la Micología. Consells per a una identificació i recol·lecció adequada. Bolets i hàbitats”, a càrrec del micòleg i professor Fernando Sánchez. El dissabte, 23 d’octubre, hi haurà excursió micològica, a les 8.30 h, des de la seu de ASOMA, amb l’assistència de micòlegs que ajudaran a la identificació de les espècies trobades.

El mes de novembre es concentrarà el gruix del programa amb l’excursió micològica del diumenge 14 de novembre, amb un concurs micològic. La visita guiada a l’exposició micològica del Museu serà el dia 16 de novembre, a les 18.30 h, amb posterior xarrada: “Bolets comestibles. Del camp a la taula, però amb seguretat”, per Segon Ríos, professor de la UA i Director de l’Estació Biològica i Jardí Botànic Torretes d’Ibi.

El divendres 19 de novembre hi haurà, de nou, a les 18.00 h, una visita guiada a l’exposició micològica del Museu i el diumenge 28 de novembre, el Taller Gastronòmic, a les 12.00 h, en les instal·lacions de l’antiga fàbrica Rico.

Per a les inscripcions a les xarrades i les visites guiades s’ha de contactar amb el Museu de la Biodiversitat al 96 655 31 68 o a través de museo.bio@ibi.es. Per a les inscripcions a les excursions i Taller Gastronòmic, contactar amb ASOMA al 6231040905 o a través d’asoma.bolets@gmail.com.