El Museu Arqueològic d’Alcoi cedeix diverses peces per a exposicions temporals en Alacant, Madrid i Barcelona

El Museu Arqueològic d’Alcoi cedeix diverses peces per a exposicions temporals en Alacant, Madrid i Barcelona

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d’Alcoi ha prestat una sèrie de peces arqueològiques emblemàtiques per a exposicions temporals de dos museus, complint  amb els permisos pertinents així com amb les mesures de seguretat en relació amb la conservació d’aquestes.

Per una banda al MARQ (Museu Arqueològic Provincial d’Alacant) un conjunt d’ídols i penjolls calcolítics sobre os així com un crani trepanat de la Cova d’en Pardo per a l’exposició ‘Ídols. Mirades mil·lenàries’ que es va inaugurar el passat 30 de gener i que romandrà a Alacant fins a abril, per a posteriorment traslladar-se al Museo Arqueológico Regional de Madrid (MAR).

Per altra al Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) conjunt de tres ceràmiques, entre elles el got neolític de ‘L’Orant’, per a l’exposició ‘Art Primer. Artistes de la Prehistòria’ que s’inaugurarà hui 6 de febrer i romandrà a la Barcelona fins a juny d’enguany.

“El nostre Museu és una institució pionera que hui en dia ocupa un lloc destacat en el panorama de l’arqueologia valenciana. Tenim un gran patrimoni històric i arqueològic, molt valorat en tot l’estat com podem observar. Peces del nostre Museu estaran exposades en Alacant, Madrid i Barcelona. Crec que és una cosa important que hem de destacar”, ha indicat la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.

La diversa naturalesa dels fons materials del Museu Alcoi (restes paleontològiques i paleoantropològiques; indústries lítiques, òssies, ceràmiques, metàl·liques; seccions de numismàtica, d’art, etc.), la cronologia variada de les col·leccions —que comprenen principalment des del paleolític mitjà fins a l’edat mitjana—, com també la seua procedència i origen (donació, excavació, prospecció, etc.) han convertit aquest Museu en un dels centres de depòsit amb major entitat de l’àmbit de les comarques centremeridionals valencianes.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X