La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha visitat aquest matí el Museu “Casa del Betlem” que reobri les seues portes de cara a les pròximes Festes de Nadal. Galiana ha estat acompanyada pel president de l’Associació de Belenistas, José Pérez Albert, i per diversos membres de l’agrupació.

“Estem molt satisfets que aquest museu reòbriga les seues portes”, ha indicat Galiana qui ha afegit que “malgrat les circumstàncies actuals, hem volgut fer un esforç perquè les il·licitanes i il·licitans, especialment els més xicotets, puguen gaudir de l’ambient nadalenc a la nostra ciutat a través de la visualització de les magnífiques escenes exposades en el museu”.

La regidora ha agraït a l’Associació de Belenistas el gran esforç realitzat i ha destacat com a novetat “la renovació general del material expositiu d’aquest museu, amb la finalitat de millorar i engrandir l’oferta museística d’aquest espai”.

Galiana a més ha destacat que s’ha renovat la totalitat del sistema d’il·luminació de les diferents escenes instal·lant bombetes LED en els pesebres i naixements que es recreen en el museu.

Igualment, s’han instal·lat nous naixements i s’han fet treballs en la restauració de l’arbratge i vegetació dels diferents pesebres bíblics que s’exposen.

D’altra banda, s’han instal·lat 7 diorames sobre escenes de la Setmana Santa en l’última planta. Aquests diorames havien sigut preparats per a la passada Quaresma, però no es van poder pel confinament.

Tant la regidora com el president dels Belenistas han convidat a tots els il·licitans i il·licitanes “a gaudir dels pesebres en un any en què viurem un nadal atípic”.

Mesures de seguretat

La reobertura del Museu “Casa del Betlem” s’ha adaptat a les condicions de l’actual pandèmia, aplicant els protocols de seguretat higienicosanitaris per a prevenció de la COVID-19 establits per les autoritats.

En conseqüència, les persones que desitgen visitar el Museu del Betlem podran fer-lo en grups de 3 persones, llevat que es tracte de convivents, i en aquest cas el grup podrà ser de 6 persones. D’igual manera, les condícies romandran tancats per al públic.

L’Horari d’obertura serà:

Dimarts a Dissabte: De 10.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores

Diumenges: De 10.00 a 13.00

Dilluns: Tancat

El ‘Museu Casa del Betlem’ està situat en la Plaça de la Fruita, a esquena de l’Ajuntament.