El Museu d’Aguas de Alicante  ha acollit  la presentació de la 2a edició del Festival d’Art Interactiu INTROPÍAS; impulsat des de la Regidoria de Cultura, tindrà lloc entre el 14 i el 23 d’octubre en diferents espais de la ciutat, entre ells, el Museu d’Aigües d’Alacant en el Barri antic, el Centre Cultural de Les Cigarreras o la Universitat d’Alacant i el seu museu, que exhibiran les instal·lacions artístiques i albergaran els diversos tallers que ofereix el festival. La presentació ha comptat amb la participació de Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Aigües d’Alacant, Carlos Izquierdo, director de la mostra, i els artistes Francesc Morales, Salva Serrano i Jorge Bermejo.
Segons ha declarat Sanz en relació amb el Museu d’Aigües d’Alacant com a espai cultural, “més enllà del seu objectiu de conscienciació mediambiental, s’ha convertit en un espai de referència per a acollir projectes oberts a tota la ciutadania que organitzem gràcies a la col·laboració amb altres institucions. INTROPÍAS se suma a altres iniciatives recents, com les tres edicions del Cicle d’Art i Medi ambient, l’exhibició d’obres de VideoArt Festival o del recent Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant, FITCA. El Museu i, especialment els `Pous de Garrigós´, són un lloc de gran interés; aquest sistema d’aljubs del SXIX permet conjuminar una morfologia i acústica singulars, dotant de gran simbologia a tota mena de manifestacions artístiques d’avantguarda”.
L’art interactiu és l’eix central. Intropías se centra en la implicació del públic com a agent actiu a través de la tecnologia, oferint experiències a través de disciplines com l’art digital, la captura de moviment aplicada a models d’interacció simbiòtica, i també anant més enllà d’un art visual amb l’estimulació dels sentits de l’olfacte i l’oïda.
Els artistes que participen en el festival creen espais on navegar amb les nostres emocions, proposen models de naturalesa immersiva, juguen amb l’espectador i la seua percepció i potencien la nostra capacitat sinestèsica. Intropías és, en definitiva, una proposta estimulant on la tecnologia busca expandir els sentits i restablir la connexió amb el nostre entorn i les nostres experiències sensibles.
Segona edició, dedicada al concepte “Distància”
“La vida secreta dels arbres” és el nom de la instal·lació que podrà visitar-se en els “Pous de Garrigós”, un projecte obra dels artistes Francesc Morales i Salva Serrano i fruit de la col·laboració entre la Universitat d’Alacant, la Universitat de York (el Canadà) i la Universitat de Delft (Països Baixos). Arquitectes, enginyers de construcció i els citats artistes de mitjans digitals s’han unit per a construir una instal·lació interactiva entre Toronto, el Canadà i Alacant; una sèrie d’arbres en xarxa que permeten la interacció entre els arbres i els visitants.
La programació d’aquesta segona edició de INTROPÍAS està dedicada al concepte “Distància”, del qual els visitants tindran la possibilitat d’experimentar com es trenca o es modifica emocionalment. A través de la tecnologia, el públic es converteix en agent actiu per a experimentar amb disciplines com l’art digital, la captura de moviment aplicada a models d’interacció simbiòtica i, també, més enllà d’un art visual, amb l’estimulació dels sentits de l’olfacte i l’oïda.
PROGRAMACIÓ INTROPÍAS:
·-Museu d’Aguas de Alicante: del 14 al 23 d’octubre.
Instal·lacions artístiques (accés gratuït).

-Centre Cultural Las Cigarreras: del 19 al 23 d’octubre.
Instal·lacions artístiques (accés gratuït).

-Museu Universitat d’Alacant: 21 d’octubre.
Taller Experiments Interactius amb So (inscripció prèvia).

-Centre de Tecnificació d’Alacant: 14 d’octubre i 16 de desembre.
Taller Registre de la Realitat (inscripció prèvia).