El Museu Dámaso Navarro de Petrer ha incorporat a la seua col·lecció una nova peça, un exemplar del Quixot escrit per Alonso Fernández de Avellaneda imprès en el segle XIX, donat pel veí de Petrer Carmelo Montesinos, qui ja ha donat anteriorment altres peces al Museu.

Es tracta d’un llibre imprès a Barcelona en 1884, si bé l’original va ser escrit en 1614. El llibre és un apòcrif que va marcar una confrontació literària entre un autor pròxim a Lope de Vega – sota el pseudònim d’Alonso Fernández de Avellaneda- i Miguel de Cervantes, qui estava escrivint la continuació del Quixot quan va rebre la notícia que algú se li havia avançat.

Fernando Portillo, regidor de Cultura i Patrimoni, ha agraït a Carmelo la donació, subratllant que “és una sort que hi hagi veïns com Carmelo, perquè el nostre Museu és el trosset de molta gent de Petrer”, afegint que “així es fan els museus, amb donacions, amb material etnològic…”, la qual cosa permet que aquestes peces “no es perdin i futures generacions les puguin conèixer”.

Per part seva, Carmelo Montesinos ha destacat que amb aquesta donació i les anteriors que ha fet, cerca que tothom pugui veure i gaudir de les peces. Carmelo també ha explicat com va arribar aquest exemplar del Quixot a les seues mans. Va ser fa més de 30 anys, a través d’una persona de Barcelona que va conèixer dins de l’àmbit dels radioaficionats.

Fernando E. Botiguer, director del Museu, ha remarcat que “hi ha veïns que tenen objectes a les seues cases, que poden ser arqueològics, etnològics i llavors ens els porten al Museu perquè puguin formar part de la col·lecció municipal d’arqueologia i etnologia”. I, en aquest cas, “és una sort tenir un exemplar amb gairebé 140 anys d’antiguitat”.

El director ha explicat que, durant uns mesos, el llibre es podrà veure en la vitrina de donacions i posteriorment s’incorporarà als fons del Museu.