Aquest cap de setmana, el Museu Dámaso Navarro de Petrer ha organitzat diverses activitats entorn de l’exposició “Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos”, mostra que es va inaugurar a la sala d’exposicions temporals del museu el mes de març passat i que es podrà visitar fins a agost.

El divendres 4 de juny, a les 20 h, a la sala multifuncional del Museu Dámaso Navarro, tindrà lloc la conferència de M.ª Pau de Miguel, doctora en Història i comissària de l’exposició “Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos”, en la qual desenvoluparà els continguts de l’exposició centrant-se en les restes òssies de la població del Petrer medieval.

El dissabte 5 de juny, a les 10 h, des de la porta del museu, en col·laboració amb l’Associació Amigues i Amics del Museu Dámaso Navarro, es realitzarà una visita guiada pel centre històric de mans de l’arqueòloga Concha Navarro, en la qual es donaran a conéixer els cementeris localitzats gràcies a les intervencions arqueològiques de les últimes dècades.

Ja el diumenge 6 de juny, a les 11 h i 12.30 h, es durà a terme un taller familiar sobre paleopatología en el qual els menors i majors podran conéixer les malalties del passat i excavar una urna funerària com farien els professionals de l’arqueologia.

Totes les activitats tenen l’aforament limitat, per la qual cosa es requereix inscripció prèvia directament en el Museu Dámaso Navarro, en horari d’11 a 14; per correu electrònic: museo@petrer.es i museodamasonavarro@gmail.com; o per telèfon 664 41 35 14.

EXPOSICIÓ

L’exposició “Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos”, inaugurada el mes de març passat en el Museu Dámaso Navarro, és una mostra creada per la Universitat d’Alacant i que permet explicar a través de les restes òssies recuperades en els cementeris medievals de Petrer, com vivien i quines malalties van patir els antics habitants de la nostra vila.

Al costat de l’exposició, s’estan realitzant tallers didàctics per a l’alumnat dels instituts locals, a més d’activitats específiques obertes a tots els públics, com les programades per a aquest cap de setmana: una conferència de la comissària de la mostra, una excursió pels cementeris urbans històrics, i un taller didàctic familiar relacionat amb l’arqueologia i la paleopatología.