La Regidoria de Cultura celebra del 3 al 6 de desembre en el Museu d’Art Contemporani unes jornades d’activitats accessibles i inclusives amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Tots MACA, que ja va per la seua quarta edició.

A través de Tots MACA s’acosta l’art contemporani a tota mena de públic, fomentant d’aquesta manera l’interés per la cultura, les arts, la participació, la creativitat i el respecte. «La idea és bastir ponts entre les persones, i fer de les nostres diferències, de la nostra diversitat, en lloc d’un obstacle o un impediment comunicatiu, una oportunitat d’aprenentatge mutu, de creació col·lectiva. Tots sumem si tots participem», assegura el regidor de Cultura, Antonio Manresa.

El programa de Tots MACA es realitza amb el col·lectiu Extraradi i es compon de nombroses activitats artístiques i culturals distribuïdes al llarg de la primera setmana de desembre, «convertint el museu en un espai privilegiat per a despertar el geni d’un espectador alié al món de l’art, establint un diàleg amb el públic i inserint el museu en l’entramat social de la ciutat per a convertir-se en un lloc per a tots», tal com afirma Rosa Castells, conservadora del MACA.

Tots MACA començarà en gran, el 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb la presentació, a les 6 de la vesprada, del llibre Reminiscències. Art i Cultura contra l’Alzheimer, una publicació reflex de les vivències i la labor realitzada durant 7 anys pel MACA i el Centre de Cultura Contemporània Les Cigarreras en estreta col·laboració i participació activa de AFA, l’Associació de Familiars amb persones amb Alzheimer d’Alacant. Aquesta publicació d’original disseny ha sigut editada per la Regidoria de Cultura.

I continuarà el divendres 4, també a les 18 h, amb «Contes amb-sentits», una sessió de contes a càrrec de la companyia A l’Altre Costat de la Parcel·la de Va de Contes per a explicar i sensibilitzar sobre la discapacitat. Contes en bilingüe, en castellà i llengua de signes espanyola, que ens demostrarà que amb els contes (i signando) s’entén la gent.

El dissabte, dia 5, i a les 12 del matí, s’ha programat una visita guiada molt especial «Respirant MACA», un recorregut per l’obres i els artistes des d’una òptica diferent, amb un enfocament que parteix del lúdic fins a aconseguir el pedagògic i, per descomptat, posant l’accent en la inclusió. Entre altres coses, comptarem amb servei d’interpretació de LSE (Llengua de Signes Espanyola) i dinàmiques adaptades per a tots els públics.

El mateix dissabte, i també el diumenge, es durà a terme el taller «L’Oca dels Éssers Diversos» i es projectarà en l’hall del MACA I tir perquè ens toca a tots, un vídeo que recull el procés creatiu del disseny d’aquest joc tan especial, que ha sigut desenvolupat per l’equip de Daguten. Escola Gràfica de Barri i realitzat en les setmanes anteriors a les jornades de Tots MACA.

A causa de les actuals circumstàncies sanitàries, totes les activitats tenen l’aforament limitat.

Tota la informació en https://bit.ly/36rpxc5