El Museu d’Art Contemporani inicia la col·laboració amb la programació del Teatre Arniches amb un taller artístic de Addaura Teatre Visual al voltant de la figura de l’artista Joan Brossa, previ a la funció del diumenge en el Arniches. El taller en el MACA tindrà lloc hui dissabte a les 18.30 hores a la Biblioteca i la inscripció ha de realitzar-se a través de la web del Museu (www.maca-alicante.es)

L’edil de Cultura Mª Dolores Padilla ha assenyalat que «la primera col·laboració entre el MACA i el Teatre Arniches és una excel·lent notícia, especialment si el nexe és un artista de l’excel·lència de Joan Brossa». «El Museu és un espai viu, en el qual el Teatre ha estat present en nombroses ocasions, per la qual cosa estic segura que serà la primera de moltes col·laboracions».

Joan Brossa, el poeta més polifacètic del nostre país, ha sigut l’inspirador amb el seu poema Carnestoltes, per a crear aquesta activitat que entra de manera divertida i lúdica, en un imaginari d’aquest gran creador a través dels titelles, la màgia i les ombres.

El públic veurà les ombres d’uns animals i sentiran com parlen. Entraran al país de Joan Brossa i, com per art de màgia, descobriran com els animal canvien la seua veu. Amb ombres jugaran amb el seu cos a fer animals i il·luminaran objectes. Addaura Teatre a través d’uns números de màgia, donaran pas al món Brossià.

Finalment el diumenge a les 12 hores, el Teatre Arniches albergarà la representació»Embrossa´t». Una obra finalista als premis MAX com a millor espectacle infantil o juvenil 2018.

Basada en la poesia visual de Joan Brossa, es mesclen dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres. Una investigació que ens porta a encaixar-ho tot sense perdre el significat que l’autor vol transmetre’ns en cadascuna de les obres: la clau de les lletres (ombres, titelles i teatre negre), poema Alfa 1969 (objectes i màgia), poema escala musical….

L’arquitectura de l’espectacle és àgil, divertida, didàctica i lleu al mateix temps. Llums i vestuaris contribueixen perfectament al caràcter oníric de l’obra. Especialment interessant la capacitat dels ballarins per a coordinar coreografies amb trucs de màgia, estils de ball diferents, actuació i humor.

Les entrades poden adquirir-se en les taquilles del mateix Teatre.