El Museu de la Biodiversitat d’Ibi va registrar l’any passat 2019 un total de 13.188 visitants directes del museu, dels quals 5.691 van ser visites de xiquets i xiquetes i 7.497 visites de persones adultes. A més, a aquesta elevada suma cal afegir les visites rebudes a les exposicions itinerants que el Museu trau fora d’Ibi i que han sigut 27.721 en total durant tot l’any passat en la Universitat Popular d’Albacete, IES María Blasco de Sant Vicent, a la Font Roja, en la Jornada Pastoral de la UA, en la seu de la UA a Torrevieja o en l’IES Les Llacunes de Torrevieja.

Tot aquest nombre de visitants, així com de participants de les diverses activitats que han format part de la programació en 2019, avalen que el Museu de la Biodiversitat treballa dia a dia per a continuar aconseguint objectius, continuar creixent i continuar oferint una àmplia gamma d’activitats interessants.

De març a maig, el Museu sol registrar un major nombre de visitants a través dels centres educatius de tota la província que el visiten. Les exposicions temporals que s’han anat desenvolupant també han ajudat al fet que el nombre de persones interessades a veure-les augmente, com ara la de “Fibres Vegetals: Patrimoni Natural i Cultural. Cistelleria, artesania i coneixements tradicionals de les fibres vegetals. Espart i Vímet” i la de “Els insectes mouen el món”, a més de la gran quantitat d’activitats que es van realitzar entorn d’aquestes mostres, amb gran acolliment de públic.

D’octubre a desembre, les visites també van ser en augment gràcies, de nou, als escolars i a noves activitats associades a les “Jornades Micològiques” i el “Mercat nadalenc dels Reis Mags”, a les quals afegim totes les persones que han participat en totes les “Rutes Màgiques pels 8 milers d’Ibi”, que tornen a repetir-se enguany amb gran demanda.

En el 2019 el Museu de la Biodiversitat va introduir novetats per a la recollida d’enquestes de valoració. S’ha canviat el format, digitalitzant-lo, passat d’emplenar les enquestes en paper a fer-les directament online des de l’ordinador digital situat en la recepció del Museu.

Pilar Herráiz, tinent d’alcalde de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ibi, declara que “les visites al Museu estan sent un èxit, les instal·lacions, el contingut del Museu, les exposicions permanents i temporals i totes les activitats que es realitzen entorn d’elles estan sent molt ben rebudes, i això ens enorgulleix perquè el treball realitzat és molt i el compromís d’Ibi amb el medi ambient és molt gran. Seguirem en aquesta línia però sempre intentant superar l’any anterior i aportant el nostre granet d’arena a la conservació del nostre entorn”.