El Museu de la Biodiversitat d’Ibi torna a organitzar un ampli programa per a la nova edició de les Jornades Micològiques, ni més ni menys que les número díhuit, les quals tindran lloc del 14 d’octubre al 20 de novembre, juntament amb ASOMA (Associació Micològica Alacantina) i amb la col·laboració del CIBIO i de la Universitat d’Alacant.
La micología és una disciplina que ens acosta a la naturalesa i a comprendre el seu important paper per a l’equilibri ecològic. Per això, perquè l’afició siga sana i segura es necessita de la formació d’experts i aficionats amb experiència com els que es podran comptar en aquestes Jornades, l’èxit d’assistència de les quals està assegurat donada la gran afició a la micología que hi ha en la zona.
El divendres, 14 d’octubre, va tindre lloc la inauguració del la Exposició Micològica, en el Museu de la Biodiversitat
El diumenge, 16 d’octubre, tindrà lloc la fallada del Concurs Fotogràfic, a les 12.00 h, en el Museu de la Biodiversitat.
De cara el cap de setmana següent, el dijous 20 d’octubre, es realitzarà la xarrada micològica “Metodologia bàsica en microscòpia dels fongs”, amb el ponent Luis Manuel Rodríguez Padilla, a les 19.30 h, en el Museu de la Biodiversitat. I el dissabte, 22 d’octubre, excursió micològica acompanyats pel micòleg Fernando Sánchez Sánchez, professor de l’IES de Moratalla (Múrcia). Eixida a les 8.00 h, des de l’aparcament del Parc dels Hortes, prop de la seu de ASOMA. Les inscripcions han de realitzar-se fins al 16 d’octubre, en asoma.bolets@gmail.com, indicant nom i cognoms de cada assistent, DNI, telèfon i població d’origen. Les places són limitades i el lloc encara està per determinar.
El novembre ja, tant el dia 3 com el 11, es realitzarà una Visita guiada a l’Exposició Micològica instal·lada en el Museu de la Biodiversitat d’Ibi, a les 18.00 h tots dos dies, a les quals cal inscriure’s en museo.bio@ibi.es o en el 966553168. El dia 20 de novembre es realitzarà el Taller Gastronòmic i el lliurament de premis del Concurs Fotogràfic, a les 11.30 h, en la primera planta de la Fàbrica Rico. Per a la participació en aquest taller gastronòmic es requereix inscripció en asoma.bolets@gmail.com. El preu per als socis és de 15 € i el dels no socis de 25 €, i les places són limitades a 80 persones. La data límit per a la inscripció és fins al 5 de novembre i de pagament fins a l’11 de novembre de 2022.
Des de l’Ajuntament d’Ibi es convida a totes les persones amants, aficionades o curioses de la micología a formar part d’aquestes jornades tan formatives i il·lustratives de la qual segur s’emportaran molt aprés.