El Consell Internacional de Museus (ICOM) va instaurar el Dia Internacional dels Museus en 1977 per a sensibilitzar al públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat, i des de llavors no ha deixat de cobrar impuls. El 18 de maig de 2022, sota el lema “El poder dels museus”, es presenten com a llocs imparables de descobriment, que ens ensenyen sobre el nostre passat i obrin les nostres ments a noves idees, dos passos essencials per a construir un futur millor. Ens conviden a explorar el potencial dels museus per a provocar canvis positius en les seues comunitats a través de tres lents: el poder d’aconseguir la sostenibilitat, el poder de la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i el poder de la construcció de la comunitat a través de l’educació.
Els Museus de la Biodiversitat i del Joguet d’Ibi celebraran el dia convidant-nos a tots les activitats i sorpreses que tenen preparades, del 18 al 22 de maig, amb les jornades de portes obertes. A més, el Museu de la Biodiversitat també celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat (22 de maig).
El diumenge, 22 de maig, haurà de 11.00 h a 14.00 h, en la plaça Nicolás Payá Jover, diverses accions per a tots els públics. “Concert ressonant Basuband”, un concert únic interpretat amb instruments construïts a partir de residus i objectes quotidians; actuació de Font Viva, mitjançant el teatre al carrer es conjuminaran la temàtica de tots dos museus; i Activitats de dinamització , lúdiques i participatives dirigides al públic familiar.