El Museu de Setmana Santa acull  l’exposició “La Setmana Santa dels Sentits”, la qual permetrà a les persones amb discapacitat visual aproximar-se als elements més representatius de la Setmana Santa oriolana. La mostra, que es va inaugurar aquest divendres 14 d’octubre, està composta per 30 peces, entre les quals destaquen tres talles realitzades per l’escultor Víctor García Villalgordo i que corresponen a imatges icòniques de la Setmana Santa. Aquesta activitat és resultat de la col·laboració entre la Junta Major de Confraries, Germanors i Majordomies de la Setmana Santa d’Oriola, ONCE, CaixaBank i Ajuntament d’Oriola, a través de la regidories de Cultura i Festivitats.
El president de la Junta Major de Confraries, Germanors i Majordomies de la Setmana Santa, Pepe Sáez Sironi, ha explicat que els objectes exposats “acostaran la Setmana Santa a persones amb discapacitat, potenciant altres sentits”. Així, ha detallat que, a més de les tres talles que permetran conéixer la imatgeria de la festa oriolana a través del tacte, hi haurà un ciri, medalles i una miniatura del Nazareno d’Oriola, així com recipients amb encens o flor del taronger que “ens traslladen als aqueixos dies de Setmana Santa”. També s’escoltaran sons típics de la festa oriolana i es podran degustar caramels de guirlache, els més típics de la setmana de Passió.
Per part seua, el director de l’ONCE a Oriola i la Vega Baixa, Vicente José Vázquez, ha agraït “aquest primer pas en matèria d’accessibilitat” i ha explicat que l’organització que dirigeix ha col·laborat a través de l’assessorament i la transcripció dels textos definitoris de les escultures al braille. “Esperem que aquesta política siga transversal en els espais museístics d’Oriola perquè la cultura accessible és imprescindible”, ha manifestat.
El regidor de Festivitats, Antonio Sánchez, ha indicat que “fer més accessible la festa de Setmana Santa per a les persones amb discapacitat és una obligació per als qui gestionem museus” i ha manifestat la intenció del govern municipal de continuar treballant en aquesta línia. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mar Ezcurra, ha avançat que, des de l’àrea que dirigeix, s’està treballant en projectes similars amb la finalitat de fer accessibles a persones amb discapacitat visual els museus municipals i la Casa Museu de Miguel Hernández. Així mateix, ha recordat que aquestes adequacions se sumen a la instal·lació de tauletes perquè persones amb discapacitat auditiva puguen conéixer els museus municipals.