L’edifici, que albergava l’antic ‘Cinema Imperial’ i que recull el patrimoni de confraries i germanors de la Setmana Santa callosina des de fa 15 anys, venia patint greus danys durant anys, els quals van ser esmenades amb les obres de rehabilitació integral de la coberta que van finalitzar a inicis del present 2021 i van ser o finançades per la Diputació Provincial i l’Ajuntament de la localitat.

Nous espais se sumen a la ‘Sala de Trons’, en la qual a més de poder visualitzar gran part de la imatgeria religiosa, així com els trons que possessionen pels carrers de Callosa en la Setmana Santa.

Es pot gaudir també de la col·lecció de premiats del Concurs Nacional de Cartells del Patronat de la Passió, i a la Sala Bartolomé Roca, en la qual es recullen les escultures en miniatura de desenes de passos envoltats de part de la valuosa obra pictòrica amb temàtica passional de l’artista oriolà.

El museu es completa amb la Sala de Patrimoni Processional, a la qual se li ha dotat d’un nou discurs museogràfic denominat ‘Setmana Santa de Callosa de Segura, un passeig per la seua història’, el qual permet al visitant conéixer l’esdevenir històric de la Setmana Santa a través de de diferents espais o ‘places’ que recullen les datacions històriques de la Setmana Santa des del segle XV, coneixent les tradicions heretades a través dels moviments i confraries que han anat sorgint en cada període històric.

El renovat museu es convertirà així en un punt de referència per als callosins i amants de la Setmana Santa i la cultura de la província a través de les diferents activitats que s’han programat en aquest enclavament per part de la Regidoria i de la Junta Central de Setmana Santa.

En aquest mes de novembre les activitats previstes són les xarres ‘Vessants del Castell. L’Edat del Bronze en l’Extrem Nord-oriental del Argar’ i ‘El Patrimoni Cultural Callosí a partir del seu catàleg de proteccions’ que s’emmarquen dins del ‘Novembre Històric’, i la primera presentació d’una iniciativa que s’estendrà al llarg de tot el curs confrare, ‘La peça del mes en el MUSS’, organitzada per la Junta Central de Setmana Santa.