El Museu de Villena treballa per a donar a conèixer el patrimoni de la ciutat i aquest cap de setmana estarà present en dos fòrums a celebrar a Lugo i Elda on es posaran en valor el nostre Tresor, el Museu Arqueològic i el nostre ric patrimoni Nolla.

El Tresor de Villena estarà present en el Congrés Internacional sobre Arqueologia de l’Or que se celebra del 7 al 10 de novembre a Lugo. Aquest congrés, promogut pel Govern de la Diputació de Lugo i organitzat pel Museu Provincial de Lugo i el Centre d’Estudis de la Ciutat, reunirà a experts internacionals en l’arqueologia de l’or. La directora del Museu ha sigut convidada a participar en aquest esdeveniment, amb una ponència on explicarà les activitats didàctiques i divulgatives que es duen a terme per a donar a conèixer el Tresor de Villena. A més, també donarà a conèixer l’oferta didàctica dedicada al Tesoro, els tallers temàtics celebrats, les exposicions en diferents països o la celebració del cinquanta aniversari de la troballa i la seua repercussió social. Aquesta ponència es realitzarà aquest divendres 9 de novembre en la sessió de matí d’aquest congrés que se celebra en el Museu Provincial de Lugo.

Entre el 9 i l’11 de novembre se celebra en el Museu del Calçat d’Elda l’II Congrés de Patrimoni Històric-Cultural del Vinalopó. En aquest cas es van a presentar tres comunicacions que van a posar en valor projectes de posada en valor, difusió del patrimoni i de recerca desenvolupats a Villena. En la sessió del matí del divendres 9 de novembre es van a presentar dues comunicacions. En primer lloc, José Miguel Esquembre Menor exposarà el treball titulat “El Museu Arqueològic i Etnogràfic de Villena, des de l’Arquitectura i l’Urbanisme. Contingut, funcions i oportunitats”. A continuació, en la mateixa sessió de matí es realitzarà la comunicació presentada per Jesús García Guardiola i Alberto Ochoa García que té per títol “La Ruta Nolla Alt Vinalopó (Villena-Saix-Biar). Turisme, patrimoni, art i festes”. Finalment, en la sessió del divendres 9 de novembre a la vesprada serà presentada una tercera comunicació a càrrec de Jesús García Guardiola qui presentarà un avanç de les recerques desenvolupades “La Casa Modernista de la Comparsa de Pagesos de Villena. Arts decoratives i patrimoni”.

En paraules de Mercès Menor, Regidora de Turisme i Museus “és important acudir a aquest tipus de convencions per a donar a conèixer el ric patrimoni que atresorem en la nostra ciutat i alguns dels interessants projectes recerca que s’estan desenvolupant”.