La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elda, juntament amb el grup Els ensenyaments de Maat, ha organitzat les 2a Jornada de Egiptología Ciutat d’Elda, els pròxims dies 22 i 23 de març en el Museu del Calçat (Avda Chapí, 32), amb entrada lliure fins a completar aforament.

Les jornades comptaran amb diferents activitats com la projecció d’un documental, conferències i taules redones divulgatives de l’Antic Egipte.

D’aquesta forma, l’obertura de l’esdeveniment serà el dia 22 de març a les 19.30 hores amb el documental ‘A la recerca d’un temps oblidat, Projecte Heracleopolis Magna’, de Mari Carmen Pérez Die, conservadora Cap del Departament d’Antiguitats Egípcies i del Pròxim Orient del Museu Arqueològic Nacional i Directora de la Missió Arqueològica Espanyola Heracleópolis Magna, Egipte.

Després d’això, a les 20.30 hores es donarà pas a Soledad García del Grup de Dansa Oriental.

Així mateix, el dissabte 23 de març, començarà l’esdeveniment a les 11.00 hores amb la conferència ‘Deu misteris d’Egipte que no ho són’, a càrrec de José Miguel Parra.

A les 12.30 hores hi haurà un descans de 15 minuts, després del qual, a les 12.45 començarà la taula redona amb el ponent.

A la vesprada, la jornada continuarà a les 17.30 hores amb la ponència de Nacho Ares ‘Desenvolupant mòmies: Els grans aventurers de l’arqueologia’.

A les 19.00 hi haurà un descans, i després d’aquest a les 19.30 hores Mª Engracia Muñoz Santos parlarà sobre ‘Mascotes, el tresor etern de la llar egípcia’.

Els-les interessats-es poden obtindre més informació en mnlopez@elda.es