El XII Concurs de Dibuix ‘Mamà Treballadora’ ja coneix les seues obres finalistes, que estaran exposades en el Museu del Calçat d’Elda des de fins el pròxim dia 17 de març en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, excepte dissabtes a la vesprada i diumenges.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conéixer la imatge que els més xicotets i xicotetes tenen de la dona actual: La seua mare, la seua germana, la seua àvia o la seua professora, treballant a les aules els rols i estereotips de gènere i el llenguatge no sexista.

El concurs es dirigeix a l’alumnat d’Educació Infantil 5 anys, i de 1r i 2n d’Educació Primària dels centres escolars d’Elda, participant un total de 1.211 menors, 624 xiquets i 587 xiquetes, la qual cosa suposa el 78 per cent dels escolars d’aqueixos cursos.

A més, les persones que visiten l’exposició podran votar pels dibuixos exposats, emetent un vot per cada cada categoria. Els treballs guanyadors seran premiats amb un diploma particular i 150 euros en material educatiu o esportiu, mentre que el dibuix que haja obtingut més vots entre els tres finalistes de totes les categories serà premiat amb una excursió per a tota la seua classe.

Cal recordar que el XII Concurs de Dibuix ‘Mamà Treballadora’ forma part d’una sèrie d’actes programats pel Consell Sectorial de la Dona i per la Igualtat i la Regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament d’Elda per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.