L’Associació Cadmi organitza una mostra que té com a objectiu retre homenatge al món laboral sabater i posar en valor un element fonamental en el procés de fabricació del calçat

El Museu del Calçat d’Elda ha inaugurat una nova exposició de formes intervingudes per 62 artistes. L’Associació Cadmi promou aquesta activitat que ha aconseguit una gran acceptació entre el col·lectiu d’artistes i persones amb inquietuds pictòriques.

L’objectiu principal és realitzar un homenatge al món laboral sabater a través d’un dels components que més el representa com és la forma, element fonamental en el procés de fabricació d’una sabata.

Prop de 70 formes componen aquesta exposició on totes les tècniques tenen cabuda i la creativitat ha donat curs a cada artista per a expressar què significa la sabata en el seu interior. La directora del Museu del Calçat, María Dolores Esteve, ha explicat que per a molts ha suposat un repte, una nova superfície amb una gran càrrega de sentiment, en la qual poder expressar el nostre agraïment a un objecte que tant ens ha donat, com a persones i com a col·lectiu, la sabata.

Esteve ha indicat que aqueixa forma, un simple tros de fusta, sobri i elegant, element fonamental per a la fabricació d’una bona sabata, transcorre tota la seua vida útil donant forma a autèntiques obres d’art i en aquesta mostra es converteix en una obra d’art en si mateixa al final dels seus dies, per a delit i homenatge al sector del calçat. Gràcies a aquests artistes i a Cadmi, la forma es recicla i s’ompli d’art.