El Museu del Calçat s’uneix un any més a la celebració, el pròxim 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus adherint-se al lema central del dia proposat pel Consell Internacional de Museus (ICOM): ‘El futur dels museus: Recuperar i reimaginar’. Rosa Vidal, regidora de Cultura i Museus, i María Dolores Esteve, directora del Museu del Calçat, han donat a conéixer aquest matí les activitats organitzades per a la commemoració del Dia dels Museus.

Rosa Vidal ha afirmat que els museus de la ciutat s’uneixen per a aquesta important celebració. La pandèmia ha provocat molts canvis en les nostres vides i els museus no han sigut una excepció. La vida cultural s’ha vist molt afectada, però en aquest moment crucial els museus han d’assumir i liderar el canvi. El Dia dels Museus ho entenem com una oportunitat per a promocionar entre la ciutadania la cultura que gira entorn de la ciutat en tots els nivells.

L’edil de Museus ha afirmat que amb el lema El futur dels museus: Recuperar i reimaginar, el Dia Internacional dels Museus 2021 convida a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de creació de valor, on el Museu ha de formar part de la vida diària dels ciutadans, amb propostes de noves experiències culturals i turístiques.

Encara que el Dia dels Museus pròpiament dit és el 18 de maig, en aqueix dia plantegem una jornada de portes obertes amb visites guiades gratuïtes al Museu del Calçat per a tot aquell ciutadà que puga en un dia laborable, o en el seu temps lliure, acostar-se i gaudir de la cultura al voltant del calçat, ha afirmat Vidal.

Les activitats principals se celebraran el diumenge 23 de maig al matí per a maximitzar el nombre de persones que puga gaudir d’aquestes.

María Dolores Esteve ha explicat que volem que siga una jornada festiva perquè l’any passat no vam poder celebrar-ho. Sumant-nos al lema del ICOM, i en coordinació amb la Regidoria de Museus, ens reimaginem un Museu amb música, una bona beguda i un bon formatge.

Esteve ha indicat que “tindrem visites guiades gratuïtes amb els alumnes i alumnes d’FP del Grau Superior de Turisme, cada mitja hora. Cada visita dura una hora i es realitzaran mantenint les mesures de seguretat i per aqueix motiu els grups seran de deu persones. Participarà la IdeJazz Band i oferirem una degustació de formatges i de hidromiel elaborats a Elda”.

També es realitzaran activitats per a xiquets d’edats entre 4 a 14 anys organitzades per Spacio Creatiu sota el títol ‘Taller La Forma de la teua Sabata’, que consistirà en la customización amb tècniques plàstic-artístiques de la clàssica i simbòlica forma, així com la narració de la història del calçat contada per a xiquets.