El Museu del Joguet d’Ibi organitza i va inaugurar aquest divendres 12 de novembre, a les 20.00 h, l’Exposició Restrospectiva de “Històries de Joguets”, en el Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi. La mostra, que estarà oberta fins al 19 de desembre de 2021, recull els resultats d’una convocatòria artística oberta, duta a terme des de fa cinc anys pel Museu Valencià del Joguet, en col·laboració amb l’Associació Cultural ENGAFAT d’Ibi. Els projectes artístics que es podran veure en aquesta exposició han sigut realitzats entre 2017 i 2021 per 88 participants entre artistes plàstics/as, músics/as, il·lustradors/as, dissenyadors/as, realitzadors/as i multitud de persones aficionades a l’art que viuen o estan en connexió amb Ibi i la resta de la Vall del Joguet.

“Històries de Joguets” s’ha convertit en una manera de gaudir de la cultura i generar punts de trobada per a persones professionals i aficionades a l’art en les seues diferents manifestacions. Així mateix, gràcies a aquesta iniciativa, s’ha incentivat el paper de les associacions en la vida cultural de la nostra localitat i el reconeixement del treball artístic de les persones participants. S’ha expandit a través de les itineràncies i de la mediació educativa a altres persones i localitats. Finalment, ha servit de plataforma per a la professionalització de dissenyadors/as, creatius/as, gestors/as culturals i artistes que han pogut projectar així les seues carreres.

Al llarg d’aquests cinc anys de projecte, “Històries de Joguets” ha vist passar per les sales del Museu Valencià del Joguet més de 180 obres que les seues temàtiques giren entorn del món del joguet, el joc i la indústria joguetera, a través de punts de vista personals i creatius. Totes elles estan recollides en el catàleg de l’exposició que es presentarà durant aquesta cita cultural. En ell han col·laborat membres de l’Associació Cultural ENGAFAT i ha sigut editat pel Museu Valencià del Joguet i el Centre Cultural Salvador Miró.

Com a mediació educativa per a aquesta exposició, s’oferiran visites guiades gratuïtes per a grups escolars, que podran realitzar-se de 9.00 h a 12.00 h amb reserva prèvia en el Museu Valencià del Joguet. 966550226.