L’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha signat el contracte de depòsit temporal de diverses obres del Museu del Prado que passarà a l’exposició permanent del Museu de Villena (MUVI) per un període de cinc anys, prorrogables. La signatura de Cerdán, al costat de la del director de la pinacoteca, Miguel Falomir, assegura la presència de dues obres a Villena de l’autor local José García Hidalgo (Villena, 1645-1717) i una peça d’autor anònim que estaran disponibles una vegada s’òbriguen les instal·lacions del museu.
“És una excel·lent notícia que reforça l’exposició que oferirà mostre museu que, amb el Tresor de Villena com a gran reclam, també està dissenyant una mostra permanent de gran altura, amb peces de molt de valor de diferents èpoques”, ha comentat el primer edil, qui va agrair les intenses labors de l’equip del MUVI, que dirigeix Laura Hernández.
En l’àmbit del projecte ‘El Prat Estés’ el MUVI exposarà les tres obres conservades en l’actualitat en els magatzems de la pinacoteca nacional. Es tracta de dos llenços del pintor villenense José García Hidalgo: ‘Sant Joan Baptista xiquet’, datat sobre la segona meitat del segle XVII i ‘Sant Agustí repartint béns dels rics entre els pobres’, en aquest cas una obra de gran format en oli sobre tela de 212 x 307 centímetres pertanyent al conjunt de 27 pintures sobre la vida de Sant Agustí que decorava el claustre principal sota del Convent de Sant Felip el Real, a Madrid. En el contracte també s’inclou un retrat d’Isabel II, d’autor anònim.
El contacte amb el Museu Nacional del Prado ha sigut impulsat gràcies a les gestions realitzades en el seu moment pel villenense Julio Guillén Domene. A partir de llavors s’han mantingut diverses reunions entre els tècnics del MUVI i les conservadores del Servei de Depòsits, on s’ha posat de manifest l’interés de l’Ajuntament de Villena de comptar a Villena amb l’obra d’un dels artistes del Barroc Espanyol, amb major projecció.