Els testimonis sobre la seua vida professional i personal de l’hotelera Josefa (Pepita) Moncho, i l’agent de viatges José Riera, integren ja els fons documentals del museu del Turisme i els Viatges de la Fundació Frax. En les entrevistes gravades fa uns dies, els dos personatges van desgranar l’esdevenir del sector turístic de Benidorm en la segona meitat del segle XX. Tots dos es van integrar en el món laboral molt joves.

Pepita Orozco és la tercera generació d’una família molt vinculada al món hoteler de Benidorm des de 1865, quan la seua àvia, Pepa Mayor, va inaugurar l’hostal La Mayora, germen de la qual, en 1950, seria la Pensió la Mayora (en primera línia de mar, habilitada pel pare de Pepita, Jaime Moncho). En 1959 la família va inaugurar el conegut Hotel Brisa, que hui dirigeix amb èxit la filla de Pepita, María José López Moncho. I la cinquena generació, integrada pels néts, ja està preparada per a prendre el relleu.

José Riera. Museo del Turismo. Foto: Fundación Frax

José Riera. Museo del Turismo. Foto: Fundación Frax

Per la seua banda, José Riera està vinculat al món de les agències de viatges des de 1970, quan va entrar de botons en Viatges Pityusos d’Eivissa. D’allí va donar el salt a Benidorm, primer per a treballar com a executiu en Viatges Barceló, i després per a regentar la seua pròpia agència amb Norberto Beltrá, Ideal Tours, amb diverses delegacions en la comarca.