El cap de setmana del 31 de Maig al 2 de Juny es va celebrar ArcadeCon 2019 organitzat per l’associació Arcade Vintage, aquesta vegada amb el protagonisme de l’obertura de el Museu del Videojoc d’Ibi en les antigues instal·lacions de Joguets Rico de la ciutat.
Arcade Vintage és una Associació Cultural creada per a conservar, predicar i donar a conéixer la cultura del Arcade que es va originar en els salons recreatius durant els anys 80 i 90 al nostre país. Creiem en la filosofia dels videojocs tradicionals, en l’eterna jugabilitat, en les partides amb els amics i en la música xip.
Es va fundar en 2013 per José María Litarte, president de l’Associació a Petrer. En 2018 compten amb 35 socis repartits per tot el país: des de Madrid, Barcelona i Màlaga fins a ciutats més pròximes com Murcia, Castelló, Elx, Ibi, Elda o Petrer.
Actualment disposen d’un saló recreatiu-museu a Petrer per a socis i públic en general, on organitzen sessions, esdeveniments, tallers i tornejos per a gaudir de les màquines recreatives que mai degueren ser oblidades. 
En el seu saló recreatiu es poden trobar autèntiques joies dels 70, 80 i 90, restaurades i conservades en perfecte estat tant físic com de jugabilitat. També recolzen a nous creadors de videojocs retro, freeware i indie, creant màquines arcade ex profeso amb els seus jocs. En l’actualitat compten amb més de 80 arcadesen el saló i és sens dubte una experiència inoblidable per a tot aquell que el visita.
Ells són els organitzadors de l’esdeveniment anual ArcadeCon: Jornades entre Associacions i Desenvolupadors de Jocs Arcade. 3 dies de xarrades, taules redones, podcasts, tallers i tornejos que van reunir enguany a Ibi , en el seu quinbta edició. als màxims referents nacionals en joc, desenvolupament, preservació, restauració i difusió dels arcades. En 2019 cumplírá la seua 5a edició.
El projecte de referència serà ara quan tots els elements de les desaparegudes sales de recreatius es convertiran en el Museu del Videojoc. El primer d’aquestes característiques que obrirà a Espanya, segons els seus creadors. 
Segons Arcade Vintage l’objectiu principal del Museu de el Videojoc és “preservar i divulgar els videojocs com a part integral de la cultura contemporània” 
Un ritual arcadeológico que torna a cobrar vida: Buscar canvi. Inserir la moneda en la ranura. Estrényer el botó d’un crèdit. I començar a jugar. 
«El Museu dedicat a les màquines recreatives, microinformàtica i vídeo consoles, des dels anys 70 fins a l’actualitat, comptarà amb una superfície total pròxima als 900m2 i albergarà 300 peces. El Museu serà interactiu, per la qual cosa es podrà jugar a la totalitat de màquines recreatives i a una selecció d’ordinadors i videoconsoles, quedant la resta en exposició», diu l’organització.