El balanç de l’any 2019 en el Museu Paleontològic d’Elx s’ha tancat satisfactòriament en aconseguir 20.0071 visitants. Malgrat suposar prop de l’1% menys respecte al mateix període de 2018, es tracta de la segona millor xifra des de l’obertura del museu il·licità, que recentment ha celebrat els seus 15 anys. El 74% de les visites corresponen a públic particular, mentre que el 26% pertanyen a grups d’escolars.

Quant a la procedència dels visitants, en l’àmbit nacional continuen destacant com els més habituals els il·licitans amb un 60,6%, que continuen apostant així pel MUPE per a conéixer i gaudir d’un museu singular a la província. Així mateix, un 24,8% procedeixen d’altres localitats de la província d’Alacant, i un 14,6% de la resta de comunitats. Cal destacar que s’ha produït un xicotet descens en els visitants locals i un increment del 2,6% en els visitants d’altres comunitats. Per part seua, el públic estranger representa un 11,81% del total de visites, la qual cosa suposa un increment del 2% en relació al passat any, sent els europeus els més habituals.

Per a Ainara Aberasturi, directora del Museu Paleontològic d’Elx, “el MUPE torna a sorprendre per les dades aconseguides durant la campanya de 2019. I tot malgrat la precària situació per la qual travessa quant a recursos personals i econòmics dels quals disposa”. Encara així, l’activitat no cessa en la institució il·licitana, duent a terme projectes d’investigació, conservació i difusió en un museu únic a la província d’Alacant.