El Museu Paleontològic d’Elx tanca l’any 2021 amb un balanç positiu malgrat la pandèmia i l’absència de grups escolars. D’aquesta manera, s’ha produït un increment anual del 34% de visitants respecte al 2020. El 93% de les visites corresponen al públic particular, mentre que el 7% pertanyen a grups d’escolars.

Lluny queden les xifres de 20.000 visitants de l’època precovid, però hi ha una marcada tendència de recuperació en la confiança de tornar a visitar el museu il·licità. A més, cal destacar que al llarg del 2021 es van reprendre les activitats amb grups, suspeses durant l’any 2020.

Quant a la procedència dels visitants, en l’àmbit nacional continuen destacant com els més habituals els il·licitans amb un 55,7%, que continuen apostant així pel MUPE per a conéixer i gaudir d’un museu singular a la província d’Alacant. Així mateix, un 27,4% procedeixen d’altres localitats de la Comunitat Valenciana; i un 10,2% de la resta de comunitats. Per part seua, el públic estranger ha representat un 6,7% del total de visites, sent els europeus els més habituals.

Mirant al futur, el MUPE afronta un 2022 amb nombrosos projectes i amb la necessitat de buscar novament línies de finançament que asseguren la viabilitat del museu i el desenvolupament d’aquests, en un any en què la institució il·licitana aconseguirà la seua majoria d’edat, en complir 18 anys al desembre.

Des de la posada en marxa del museu en 2004, s’ha convertit en un referent en la gestió del patrimoni geològic i paleontològic a través de l’eina FOPALI. A més, el Museu Paleontològic d’Elx és depositari de material paleontològic i desenvolupa una important labor divulgadora de la ciència, alhora que facilita la seua accessibilitat i promou la participació ciutadana.