El Museu Taurí Municipal d’Alacant inaugura el dimecres 2 de novembre, a partir de les 20 hores, l’exposició de capots de passeig “Brodats per a somiar”. La mostra és original de la Mestra Nati, “Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts” i podrà ser visitada fins al divendres 18. Francisco Llorca Escuin, director del Museu Taurí, és el comissari de l’exposició. Està organitzada per la Tertúlia Taurina “Amics de Nimes”, que presideix José María Jericó, i s’emmarca en la programació de les VII Jornades Culturals Taurines.
La regidora de la Plaça de Bous, Mari Carmen d’Espanya, ha explicat aquest dilluns que “la mostra representa, una vegada més, que la Tauromàquia abasta diferents activitats creatives. Poder apreciar part del conjunt de les creacions de la Mestra Nati, ens introdueix en un món de fantasia on cada puntada genera noves sensacions en l’espectador. Qui visite l’exposició s’endinsarà en el taller d’una persona que té la Medalla d’Or Al Mèrit en les Belles arts».
Una de les últimes creacions de la Mestra Nati es va poder veure a Alacant el passat 7 d’agost en el festeig en el qual José Tomás va bregar en solitari quatre bous de diferents ramaderies. Va ser un capot de passeig verd botella i brodat en atzabeja.
L’horari de l’exposició és el que segueix: als matins, de 10 a 13.20, i a les vesprades, de 17 a 20 hores.
“El bou brau. Saba de l’arbre d’Espanya”
El dijous 10 de novembre, a les 20 hores, serà presentat en el Museu Taurí el llibre “El bou brau. Saba de l’arbre d’Espanya”, original d’Alicia Giner Casino. Antitaurina en el seu moment, es va rendir a la Tauromàquia després de conéixer com és la vida del bou en el camp després de viure durant mesos en una ramaderia.