El Museu Vila Romana de l’Albir seu de l’I Congrés Internacional sobre la virtualització del patrimoni

El Museu Vila Romana de l’Albir seu de l’I Congrés Internacional sobre la virtualització del patrimoni

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi col·labora amb la Universitat d’Alacant en l’organització de l’I Congrés Internacional de Narratives Digitals, i Virtualització del Patrimoni, que se celebra des d’aquest dijous fins al dissabte, i compta amb tres seus: el Museu de la Mar de Santa Pola, la Facultat de Filosofia i Lletres, i el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir, a l’Alfàs del Pi.
Nombrosos experts i professionals en virtualització, canals de transmissió de projectes i eines tecnològiques del sector es donaran cita dissabte que ve 26 de novembre en el Museu Vila Romana de l’Albir, on s’abordarà l’experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual, posada en marxa per l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi el mes de setembre passat. En aquest enclavament arqueològic es tractaran les tecnologies de visualització 3D i, especialment, s’analitzarà el curtmetratge realitzat  en realitat virtual i creat per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, que permet al visitant endinsar-se en la vida quotidiana de la vila romana d’època sota imperial excavada en la localitat. Un recurs tecnològic a la disposició de totes les persones que visiten el Museu Vila Romana de l’Albir, cofinançat el 50% amb fons europeus, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Un recurs apte per a tots els públics que fomenta l’accessibilitat al patrimoni. Està disponible en tres idiomes: castellà, valencià i anglés. Es tracta d’un documental dramatitzat virtual en 360é en un entorn totalment immersiu. Un dels pocs productes d’aquest tipus que es donen en els museus del nostre país, juntament amb el MAN (Museu Arqueològic Nacional).
Des de la Universitat d’Alacant, en concret des de l’equip de Patrimoni Virtual de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric, s’ha contribuït en l’última dècada al desenvolupament de projectes de virtualització que revaloritzen el patrimoni i exigeixen que s’establisquen protocols que garantisquen el rigor i qualitat científica.
El Museu Vila Romana de l’Albir va obrir les seues portes a l’abril de 2011 i és pioner en l’aplicació de la tecnologia 3D sobre jaciments a l’aire lliure i compte, a més, amb una Sala d’Audiovisuals en la qual s’exposen 45 peces de rellevant valor. Parlem d’un centre de referència en la Comunitat Valenciana per a l’aplicació de recursos tecnològics en la interpretació i la valorització turística del patrimoni cultural.
https://www.patrimoniovirtual.com/congreso-internacional-narrativas-digitales-virtualizacion-del-patrimonio/

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X