El pròxim 13 d’abril, el Teatre Castelar acollirà a les 18.30 hores l’homenatge al Mestre Gerardo Pérez Busquier,, per la seua llarga trajectòria musical. L’entrada serà gratuïta amb invitació que es podrà recollir tant en les Oficines del Teatre Castelar, com a l’Auditori ADOC.

Per a presentar aquest esdeveniment, l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha estat acompanyat de Pilar Varó, Directora d’Orquestra, de Francis Valero de l’Associació ADOC, d’Ana Albelda, soprano i familiar de Gerardo Pérez, així com de la regidora de Cultura, Nieves López.

Per a això, l’Orquestra Simfònica del Teatre Castelar, al costat de la solista Anna Albelda, dirigits per Pilar Vañó, delectaran al públic amb un concert en el qual es tocaran peces musicals lligades a la vida de Busquier i molt relacionats amb moments significatius i importants que han marcat la seua professió com a Director d’Orquestra.

“Des de l’Ajuntament volem que l’Orquestra simfònica del Teatre Castelar es convertisca en l’orquestra bandera de la ciutat”, ha assenyalat Alfaro, per la qual cosa “estem col·laborant bastant amb ells per a aconseguir-lo”.

A més, la primera autoritat ha destacat la figura de l’encarregada de dirigir a l’Orquestra en l’homenatge, Pilar Varó: “a Elda ens hem sentit sempre orgullosos d’ella per la seua lluita i la seua capacitat d’obrir-se camí en el món de la música”.

D’altra banda, l’homenatjat compta amb una llarga trajectòria professional, sobretot en el món de l’òpera en la seua etapa com a director del Liceu de Barcelona, però també té gran experiència amb música simfònica i com a professor. “Ha sigut una figura molt important en l’àmbit nacional i sobretot ha passejat el nom d’Elda per on ha anat”, ha assenyalat la primera autoritat.

D’aquesta forma, l’esdeveniment constarà de dues parts, tal com a explicat la impulsora de l’acte, Pilar Vañó: La primera s’obrirà amb ‘Li nosse di Figaro’, de W.A Mozart, “que és la primera obra que Gerardo va realitzar en públic”. Després d’aquesta, s’interpretaran les peces ‘Per la glòria d’adoravi’ de G. Bononcini, ‘Mare uns ojuelos’ de E. Toldrá i ‘Xativins’ de Moreno Gans. Aquestes peces de diferents estils aniran acompanyades de la veu de la soprano Anna Albelda. “Aquestes tres cançons mostren la faceta de orquestador de Gerardo”, ha assenyalat Varó.

Aquesta primera part, va seguida de ‘Suite núm.1’ Carmen de G. Bizet, ‘Cavalleria Rusticana “Intermezzo”, de P. Macagani i Andrea Chénier “La mamma morta”, d’O. Guiondo, acompanyats també de la veu de la soprano Anna Albelda. “Aquestes obres homenatgen la faceta d’òpera de l’homenatjat”, ha explicat la Directora.

En la segona part del concert, després de l’acte d’homenatge, s’han triat dos moviments representatius del sinfonismo romàntic, la ‘Simfonia núm.5 en mim, op.64’ de Chaikovsky, és a dir s’interpretaran “la primera i l’última simfonia”.

Així mateix, Francis Valero ha afegit que “els homenatges cal fer-los en vida”, remarcant la figura del músic que representa “la història contemporània recent del tema cultural i social d’Elda”.