L’obra, idea original de Teatre de l’Abast que pren com a referència els relats de Charles Dickens, es podrà gaudir des d’este divendres 23 a la localitat de Manuel, fins al 30 de desembre a Castelló, passant per Alacant i la capital de la Ribera Baixa, Sueca.
Buh!, amb autoria de Manuel Maestro i dramatúrgia realitzada juntament amb Lucía Aibar i Victoria Mínguez, també directores escèniques i integrants de Teatre de l’Abast, explica la història d’Eva, “una xiqueta intel·ligent i divertida que no es porta massa bé últimament perquè passa molt de temps sola a casa. Eva n’està farta de tot i per això s’escapa a un lloc secret, on rebrà la visita de tres fantasmes molt especials que l’ajudaran a entendre els seus dubtes i a afrontar les pors a través d’una gran aventura”.
Buh! aposta er una total interdisciplinarietat entre el musical contemporani i les titelles per divertir tota la família este Nadal. La primera parada, doncs, es realitza a la localitat de Manuel este divendres 23 a les 18:00 hores, concretament al col·legi públic Pintor Estruch. El dilluns 26 de desembre, per la seua banda, es representarà al Teatre Arniches d’Alacant a partir de les 18.30 hores, mentre que el dimarts 27 a les 18.00 hores farà el mateix al Centre Cultural Bernat i Baldoví. Finalment, el divendres 30 de desembre, esta obra musical pujarà a les taules del Teatre del Raval de Castelló a partir de les 18.00 hores.
L’elenc d’esta gran aposta amb composicions originals de Carles Rodenas i coreografies arriscades elaborades per Cristina Fernández està conformat per les actrius Rebeca Artal-Dato, Neus Alborch, Estela Dominguez i Aina Gimeno, i per l’actor Juanma Picazo.
Rebeca Artal-Dato ha format part de l’elenc de Don Juan de Hadi Kurich, L’aneguet Lleig de Carles Alberola –guanyador del Premi Max 2016 a Millor Espectacle Musical- o també és reconeguda pel seu paper al programa infantil Els Bíters d’À Punt Media. Per la seua banda, Neus Alborch ha treballat com a actriu, entre d’altres produccions, de Godot de Pérez & Disla, Les Aventures de Tom Sawyer de la Teta Calva, també L’aneguet lleig o El cau de les feretes per a À Punt Media. Estela Dominguez ha format part del repartiment d’Ombres i Ser o no ser de Maria José Peris o Ser Visibles de la companyia La Subterránea; mentre que Aina Gimeno ha treballat a De Sukei Naima de Gemma Miralles, Salüq i Consonant –premi FETEN 2012- de Juan Pablo Mendiola o Els Bíters d’À Punt Media. Finalment, Juanma Picazo compta amb una llarga experiència com a actor manipulador amb Bambalina Teatre Practicable o al programa Babalá de RTVV, i al teatre musical amb, entre d’altres, Balansiya, Nanas, La Cenicienta o Pinotxo, un conte musical.
Les companyies
Teatre de l’Abast és una companyia de teatre valenciana, nascuda el 2016, que aposta pel teatre físic i multidisciplinari. Rob, el seu últim espectacle coproduït juntament amb la companyia Zero a Conducta, ens endinsa en una proposta contemporània sobre les migracions i els refugiats amb el treball físic, d’ombres, titelles i objectes. El protagonista, Ramón Rodenas, ha estat candidat als Premis Max 2019 pel seu paper a l’obra i va ser guardonat amb el premi a Millor Interpretació Masculina de Teatre per l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV).
LA FAM roduccions és una companyia de teatre de carrer que naix l’any 2014 a la ciutat de Vila-real de la inquietud d’un experimentat equip d’actors, actrius i músics amb la intenció de treballar nous codis i estètiques escèniques que transformen el carrer en un espai no convencional. Des del seu inici, no han parat d’arriscar i transgredir amb les seues propostes apropant el teatre i les arts de carrer a nous públics, caracteritzant-se així per la potent i visual posada en escena buscant, al seu missatge, la reflexió de l’espectador.

Fitxa artística:
Direcció escènica: Lucía Aibar i Victoria Mínguez.
Autoria: Manuel Maestro.
Dramatúrgia: Lucía Aibar, Manuel Maestro i Victoria Mínguez.
Intèrprets: Neus Alborch, Rebeca Artal-Dato, Estela Domínguez, Aina Gimeno i Juanma Picazo.
Composició musical: Carles Rodenas.
Lletres de cançons: Lucía Aibar, Manuel Maestro, Carles Rodenas i Ramón Rodenas.
Coreografia: Cristina Fernández.
Disseny i Construcció de titelles: Vicente Andreu i Muppetece.
Disseny d’il·luminació: Sergi Heredia Gallén.
Disseny i realització de Vestuari: Pascual Peris
Assessorament vocal: Mary Porcar.
Disseny Gràfic: Laura Valero.
Fotografies i Vídeo: Lluerna Creació Audiovisual.
Assessorament lingüístic: Neus Alborch.
Premsa i comunicació: Mar Sanjuán
Producció executiva: Lucía Aibar, Sergi Heredia Gallén i Victoria Mínguez.
Ajudant de producció: Ramón Rodenas.
Distribució: Débora Esteve.