Un any més la Diputació d’Alacant s’engalana per a rebre el Nadal i oferir una infinitat d’activitats i propostes per a gaudir aquests dies en família. La visita de Papà Noel, un mercat ambulant nadalenc, tallers, espectacles circenses i cavalcades ompliran d’il·lusió i color els jardins del Palau Provincial. A més, el MARQ també oferirà un ampli programa pensat per a totes les edats que es desenvoluparà tant en el museu com al Tossal de Manises.

El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha presentat aquest matí el calendari de propostes que s’estendrà fins al pròxim 6 de gener i que s’estenen per tota la província amb representacions de teatre infantil i familiar, moltes d’elles en llengua valenciana, així com concerts d’orquestra, corals i música tradicional. El dijous 13 de desembre el president de la Diputació, César Sánchez, va inaugurar el mercat ambulant de Nadal i el divendres a la vesprada va arribar Papà Noel, qui s’instal·larà en els jardins fins al dia 24 per a arreplegar les cartes dels més xicotets. Passada la Nochebuena, serà el Patge Real el que prenga el relleu, des del 26 de desembre i fins al 5 de gener.

Però sens dubte, un dels moments més esperats serà la Gran Cavalcada dels Carters Reals, una desfilada organitzada per la Diputació d’Alacant que arrancarà a les 18:00 hores el dia 4 de gener i recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Allí xiquets i majors podran gaudir d’un espectacle infantil a les 19:00 hores i a més podran lliurar les cartes escrites als Reis Mags.

Així mateix, s’han organitzat cercaviles, tallers, jocs populars explica contes, sessions de karaoke i espectacles circenses, unes jornades inoblidables per als més xicotets que conclouran amb espectaculars tancaments de foc. Totes aquestes iniciatives se sumen a l’Exposició de Pessebres que s’exhibeix en la Sala d’Exposicions de la Diputació, on els ciutadans també poden gaudir de la mostra “‘No arriba el llenguatge a les paraules’ de l’artista Eutiquio Estiratge.

 

Nadal en el MARQ

Ja en plenes festes nadalenques, els dies 26, 27 i 28 de desembre hi haurà representacions teatrals a les 12.00 hores amb entrada gratuïta limitada a l’aforament del Saló d’Actes del museu. Els tallers didàctics es duran a terme aqueixos mateixos dies però també perllongaran la seua oferta el 2 i el 3 de gener. Així, els més xicotets podran gaudir d’aquesta proposta i, al costat de la família, de les exposicions ‘Rupestre. Els primers santuaris’ i ‘Plastihistoria’. Per als més ressagats, el MARQ ha organitzat una jornada de portes obertes els dies 4 i 5 de gener amb motiu de la clausura de ‘Rupestre’. A més, com tots els anys, del 21 de desembre al 6 de gener, el museu estarà present en ExpoNadal (IFA) amb un stand propi i tallers. A més, el museu tornarà a traure el seu costat solidari amb una nova campanya de recollida d’aliments.

 

Finalment, els dies 15 i 16 de desembre el jaciment arqueològic del Tossal de Manisses acollirà les ‘III Jornades de recreació històrica en Lucentum’ de 10:30 a 13:30 hores. Lucentum Reviviscit és el títol de la representació de l’Associació Hispània Romana que representarà el funeral d’un ciutadà il·lustre, amb la processó, la laudatio i el ritual de cremació.