Com a colofó a la V Trobada Internacional d’Artistes de la Kasbah, Casa Mediterráneo va patrocinar novament enguany el concert de música hispà-andalusina en la Seu Alacant de la Universitat d’Alacant dimarts passat 23 de juliol.

Les persones assistents al concert van tindre l’oportunitat de realitzar un viatge sensorial al món àrab, però especialment berber, mitjançant les peces que va interpretar el grup. L’actuació va dur a terme un recordatori d’artistes destacats de la cultura andalusina i algeriana recorrent la seua geografia, partint de melodies que abordaven intensament l’amor, per tant molt passional.

El Nassim és un grup musical creat en 2013 i compta amb una àmplia trajectòria en concerts i festivals. L’essència del grup sorgeix a partir de les influències de la música árabo-andalusina. Aquest estil és originari de la zona del nord d’Àfrica, on forma part de la tradició popular d’Algèria.

Encara que l’actuació va ser amb la versió reduïda-essencial del grup, realment està compost per 6 artistes mediterranis: Arezki Tesbia, percussió tradicional i cors; Amine Bekhechi, veu i instrumentació tradicional; Javier Filliu, violí; Verónica Rubio, violoncello; David González, piano i teclat, i Pablo Fojo, baix. La mescla de nacionalitats i cultures dels seus integrants fan que El Nassim siga una fusió perfecta de ritmes i melodies.

Art Contemporani Marroquí

Dins de la Trobada Internacional d’Artistes de la Kasbah es va realitzar el dimecres 24 de juliol una xarrada sobre art contemporani Marroquí coordinada per l’alacantina Natalia Molinos, Doctora en Patrimoni Cultural i Art Contemporani