Com a colofó a la IV Trobada Internacional d’Artistes de la Kasbah, Casa Mediterrani va patrocinar aquest concert de música hispà-àrab en la Seu Alacant de la Universitat d’Alacant a sala completa.

Les persones assistents al concert van tenir l’oportunitat de realitzar un viatge sensorial al món àrab mitjançant les peces que va interpretar el grup. L’actuació va dur a terme un recordatori d’artistes destacats de la cultura andalusina i algeriana recorrent la seua geografia, partint de les melodies d’Alger fins als concordes propis d’Orà, passant fins i tot pels ritmes Touareg.

El Nassim és un grup musical creat en 2013 i compta amb una àmplia trajectòria en concerts i festivals. L’essència del grup sorgeix a partir de les influències de la música árabo-andalusina. Aquest estil és originari de la zona del nord d’Àfrica, on forma part de la tradició popular d’Algèria.

El grup està compost per 6 artistes mediterranis: Arezki Tesbia, percussió tradicional i cors; Amine Bekhechi, veu i instrumentació tradicional; Javier Filliu, violí; Verónica Rubio, violoncello; David González, piano i teclat, i Pablo Fojo, baix. La mescla de nacionalitats i cultures dels seus integrants fan que El Nassim siga una fusió perfecta de ritmes i melodies.