El Niño de Elche arribarà demà dimecres 13 de març a la Universitat d’Alacant, com a part de la programació cultural de la UA, on farà una xerrada il·lustrada titulada “Exflamenco. Antologías y heterodoxias”, a la Facultat d’Educació a les 20 hores. L’entrada és gratuïta amb invitació (disponibles en el Punt d’Informació Cultural-baixos del Paranimf; i en Informació Cultural del MUA).

L’artista comentarà i interpretarà algunes peces dels seus últims treballs com Vaconbacon, Cantar las fuerzas, Voces del Extremo, Compro Oro, Sí, A Miguel Hernández o La Antología del Cante Flamenco Heterodoxo, en les quals, partint del flamenc i utilitzant com a nexe comú les pràctiques experimentals, transita per temàtiques com la cultura popular, la poesia, la performance, les arts d’acció o el flamenc com a avantguarda.

Francisco Contreras Molina, Niño de Elche (Elx, 1985) és un artista indisciplinar que uneix a les seues diferents propostes gèneres com el flamenc, el rock, la lliure improvisació, la performance, la música contemporània, la cançó d’autor, el teatre o la poesia. En la seua trajectòria discogràfica destaca el seu treball Voces del Extremo (2015), qualificat com a millor disc nacional per mitjans com Rockdeluxe, Radio3, El País o la Asociación de Periodistas Musicales de España. Ha treballat amb artistes de l’escena musical contemporània com Israel Galván, Belén Maya, María Muñoz, Cía Ferroviaria, Juan Carlos Lerida o Guillermo Weickert, entre d’altres. A més, col·labora assíduament amb artistes com Pedro G. Romero, Miguel Álvarez-Fernández, C. Tangana o Refree i ha fet un projecte conjunt amb l’emblemàtica banda granadina Los Planetas. D’altra banda, l’any 2017 va publicar el seu primer llibre titulat No comparto los postres. El seu últim disc, Antología del cante flamenco heterodoxo, va ser publicat el 2017 i al juny d’enguany publicarà el seu nou disc produït pel colombià Eblis Álvarez de Meridian Brothers.