Del 16 d’octubre al 18 de desembre de 2018 el programa de l’Aula de Cinema de la UA compta amb 10 pel·lícules, repartides en tres àrees temàtiques, que en el seu conjunt formen un taller orientat a persones que vulguen aprofundir en l’anàlisi fílmico.

Els blocs temàtics han sigut a l’octubre Isabel Coixet i Nou thriller espanyol (novembre) i Kipling en el cinema (desembre).

L’objectiu del cicle és aprofundir en els secrets del Setè Art a través del visionat de les pel·lícules escollides, amb una presentació prèvia a càrrec d’experts (crítics alacantins o professors de la UA) i debat posterior d’uns 40 minuts.

Totes les projeccions de les pel·lícules seran en versió original amb subtítols en castellà. Servint, també, d’ajuda per a l’aprenentatge d’idiomes.

Un gènere com el thriller, mai massa prodigat en el cinema espanyol, gaudeix de salut immillorable en els últims anys. No solament hem de donar gràcies als directors, la labor actoral d’Antonio de la Torre, Ruth Díaz, Marta Etura o José Coronat també ha ajudat a revitalitzar el gènere. Inclourem, segur, en pròxims cicles, peliculones com a CELDA 211 (Daniel Monzón. 2009), NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS (Enrique Urbizu, 2011) o GRUPO 7 (Alberto Rodríguez, 2012). En aquesta ocasió gaudirem amb LA ISLA MÍNIMA (2014), de Alberto Rodríguez, CIEN AÑOS DE PERDÓN (2016), de Daniel Calparsoro, TARDE PARA LA IRA (2016), de Raúl Arévalo, y QUE DIOS NOS PERDONE (2016), de Rodrigo Sorogoyen.Dimarts 6.