Dins del cicle “Escriptors i el Mediterrani”, organitzat per Casa Mediterráneo cada mes, l’antiga Estació de Benalúa acull avui dijous una trobada amb el novel·lista, assagista i poeta espanyol Benjamí Prado. L’activitat es desenvoluparà a les 19.30h. amb entrada lliure per al públic.

Benjamín Prado és un escriptor que destaca per la seua versatilitat i entre les seues obres es troben gèneres tan variats com la poesia, l’assaig o la novel·la. Va començar la seua carrera literària amb quatre obres de poemes i en 1995 va publicar la seua primera novel·la, titulada Rar. Al llarg de la seua trajectòria destaquen set assajos sobre temes molt variats, entre els quals hi ha diferents biografies.

En el camp de la narrativa, Prado ha publicat una desena de novel·les i entre els seus personatges més coneguts destaquen Juan Urbà, qui torna protagonitzar la seua última història amb el títol Els trenta cognoms llançat enguany.

En la seua polifacètica carrera, Benjamín Prado destaca per ser articulista habitual en els principals diaris de tiratge nacional, contertulio de televisió, autor d’interessants biografies, com la de Carmen Laforet o autobiografies (“13 anys a l’ombra de l’àngel”, sobre la seua amistat amb Alberti o “Romper una canción»), així com també per haver col·laborat com a lletrista amb músics de primer nivell entre els quals destaquen Coc Malla o Joaquín Savina.

Ha rebut diversos premis com el Hiperión, el Premi Internacional de Poesia Ciutat de Melilla, el Premi Andalusia de Novel·la i el Generació del 27 i la seua obra ha sigut traduïda en nombrosos països.